Lista ocen Renault Clio II Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW 2002-2010 (39) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 41 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marco
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Jak na diesla i tą klasę samochodu to rewelacja! Nawet przy 120-140 km/h da się swobodnie rozmawiać. Jechałem wersją z silnikiem beznynowym (1,4) i moje odczucia były że benzyna jest głośniejsza niż dCi. Zimą przy odpalaniu klekot, ale to standard przy prawie wszystkich dieslach.
~Renomaniak
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Silnik jak na diesla b. cichutki , przy większych obrotach słychać tylko świst turbiny . Gorzej z wyciszeniem układu jezdnego , za bardzo słychać stuki podczas jazdy po nierównościach , świst powietrza przy większych prędkościach również za bardzo słyszalny .
~piotr
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
dieselek pod maska sobie klekocze, ale jest dobrze wyciszony, dzieki czemu nie wplywa na pogorszenie komfortu jazdy, szczerze mowiac, niektore benzyniaki moga sie uczyc takiego wyciszenia od Clio
~Wizard
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Przy spokojnej jeździe super, silnik zaczyna być słychać dopiero po 2500obr/min, a głośno zaczyna być po przekroczeniu 130km/h, czyli wg. przepisów Polskiego ruchu drogowego auta nie słychać ;)
~szczypek
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
do 150km/h jest cicho, powyżej tej prędkości jest duży hałas, ale w końcu to bardziej auto miejskie niż na trasy, a np w lagunie jest cisza w całym zakresie prędkości.
~Marta
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Wyciszenie oceniam na 3 gwiazdki, ponieważ w przypadku mojego egzemplarza powyżej 100 km/h silnik zaczyna wyć i to staje się nie do zniesienia.
~seeboo
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Wyciszenie w porównaniu do Scenica 1,9 dci 2000 bajeczne, cisza, spokój, odgłos pracy silnika staje się natarczywy dopiero powyżej 3000 obr/min.
~wiwada
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
sam nie mam za dużych doświadczeń w jeżdżeniu innymi autami, ale syn jeździł wieloma, zawsze to były większe auta i chwalił wyciszenie
~Jarosław B
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Jak na ropniaka to jast cicho, ciszej niz w benzyniaku, szczególnie podczas jazdy, nawet przy dużych prędkościach
~zepter
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Jak na diesla to cicho gdy rozgrzany. Robi się głośno przy prędkości powyżej 130km/h.
Renault Clio II Hatchback