Lista ocen Renault Clio II Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW 2002-2010 (39) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 41 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marco
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Mam wersję z klimatyzacją elektroniczną. Działa bez zarzutu, chociaż mogłaby być wyposażona w czujnik słońca przed przednią szybą. Zimą nigdy nie zaparowały mi szyby, w czym bardzo pomaga przycisk który włączna klimę i maksymalny nawiew na przednią i boczne szyby. Klimatyzacja włącza się tylko wtedy kiedy na prawdę jest taka potrzeba, co pozytywnie wpływa na spalanie. Funkcja recyrkulacji powietrza w kabinie działa bardzo dobrze.
~Renomaniak
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Mam klimatyzację automatyczną , jest naprawdę oki , przycisk do odparowania szyb - para z szyby przedniej znika już po kilkunastu sekundach ! Ogrzewania jeszcze dokładnie nie miałęm okazji sprawdzić ( auto mam od kwietnia ) ale na lato jest ok :D
~bocian
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
w zimie komputer czeka az podgrzeje sie silnik i dopiero wtedy uruchamia ogrzewanie wnetrza (nie wieje zimnym powietrzem!), w lecie odpala klimke i nie wiejej super zimnym tylko dostosowuje do temp. jaka wybral uzytkownik. BAJER!
~wiwada
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
mniejsza szyba przednia powoduje, że auto nie nagrzewa się tak, jak 206, do tego, tu mam klimatronik i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, ustawiam temperaturę i zapominam o problemie i zimą i latem
~Dag
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
To właściwie mój jedyny problem z tym autem. Ogrzewanie ustawione na maksymalną wartość zimą nie daje na tyle ciepła, żeby zdjąć kurtkę w samochodzie. Pojawia się także problem z zaparowywaniem szyb.
~losieknsx@op.pl
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Chlodzi bardzo, bardzo dobrze (ponizej minuty w upalne dni do pelnego schlodzenia). W zimie mozna sie przyczepic do powolnego nagrzewania - ale nie ma to jak diesle.
~zepter
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Wentylacja słaba - przepustnica kabina/nogi/szyby potrafi się przekręcić i wtedy nic nie ustawimy, ale na sprytnego idzie to samemu naprawić.
~miłosz
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
z klimą w lecie super, w zimie stosunkowo dosyć powoli sie rozgrzewa, jednak jeslipada deszcz to nie ma problemu z zaparowanymi szybami
~seeboo
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Ogrzewanie wydajne, klimatyzacja bardzo dobra, trochę słabo chłodzi, ale to najprawdopodobniej jest spowodowane potrzebą jej nabicia.
~shimmaj
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
jak na razie super szybko odparowują szyby nagrzewa sie tez "normalnie" klimy nie sprwdzilem w warunkach bojowych bo zimno
Renault Clio II Hatchback