Lista ocen Renault Clio II Hatchback (475) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 633 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Jarek
Hatchback 1.2 i 16V 75KM 55kW
Jedyna dokonana naprawa to wymiana czujnika pedalu przyspieszenia spory koszt ale wymiana nastapila na terenie GB wiec wszystko jasne. Serwis naprawil w 2 dni. Poza tym bezawaryjny. Tylko wymiany oleju
~piotr_o
Hatchback 1.1 58KM 43kW
Nigdy mnie nie zawiódł w trasie chociaż 2 x przestraszył; po 5 tys. na gwarancji wymieniono obie tylne sprężyny - ułamane same końce - w serwisie nie mogli wyjść z podziwu - wada fabryczna
~szczepanskii99
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
Z poważniejszych usterek miałem właśnie wyżej wspomnianą wymianę rolki i paska od napinacza, który idzie do alternatora. Koszt to 250 zł, więc żadne pieniądze jak na taką sprawę.
~dj4xm
Hatchback 1.4 16V 98KM 72kW
Poci się przy uszczelniaczach na wale sam uszczelniacz 25zł ale wymiana droższa, bo są z prawej strony silnika i oczywiście z lewej pod rozrządem, który cały trzeba zdjąć.
~Gutekf
Hatchback 1.1 58KM 43kW
Raz uszczelka pod głowica, ale auto w tym okresie było dość mocno tyrane, a i tak uszczelka bardzo delikatnie dała o sobie znać. Poza tym, tylko wymiany eksploatacyjne. Super!
~km
Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW
poważne usterki zawieszenia - ostatnio koszt 1750 zł (przegub, 3 amortyzatory i dziesiątki drobniejszych rzeczy; zaznaczam, iż bardzo rzadko zjeżdżam z asfaltu i raczej szanuje auto
~NeverN
Hatchback 1.2 i 16V 75KM 55kW
Poprzedni właściciel podobno nic z nim nie robił oprócz przeglądów serwisiwych. jedyne co zrobiłm to wymieniłem czujnik temp. zewnętrznej bo przesadzał o jakieś 40stC ;).
~Apti
Hatchback 1.4 75KM 55kW
Pękła głowica, rozleciał sięrozrusznik, wypalił siekatalizator, zepsuła sięmopma wodna i wspomagaia kierownicy, awarai sterowania elektrycznych szyb, przepalające sie żarówki.
~fik
Hatchback 1.2 60KM 44kW
wbrew obiegowym opiniom co do niektórych francuzów tu jest bardzo dobrze. Kompletnie nic się nie wydarzyło, nic nie leci, wszystko działa pięknie i niezawodnie.
~szelas
Hatchback 1.6 16V 110KM 81kW
1. wyciek płynu hamulcowego z bliżej nieokreślonego miejsca - jeszcze nie naprawiałem, więc nie znam kosztów. 2. czujnik położenia wału korbowego (150 zł z robocizną)
Renault Clio II Hatchback