To druga ocena po 2-latach użytkowania. Są zmiany w stosunku do pierwszej opinii. Drugi raz byłbym nie kupił.
Znakomity, widać że dopracowany, skoro jest montowany w Mercedesach. Delikatnie należy operować pedałem "gazu" i popuszczać sprzęgło, może "skoczyć" do przodu /tyłu/, Dobre przyspieszenie na trasie przy wyprzedzaniu. Operowanie pedałem przyspieszenia ma diametralny wpływ na zużycie paliwa, u mnie po czasie znacznie spadło.
Nic się nie zmieniło w stosunku do 1-szej opinii, biegi wchodzą jak w masło.
Na minus: Duży promień skrętu, Auto Hold nie zawsze trzyma na spadkach. Blokuje się niekiedy hamulec parkingowy. Przy tych elektrycznych automatach hamulcowych brak mechanicznego hamulca ręcznego jest zauważalny. Zlikwidowali to co dobre! Duży hałas od silniczka /ów/ hamulca parkingowego. Ponoć jak twierdzi Serwis ten typ tak ma i już/sic/! Na tą wadę nie ma mojej zgody. Moim zdaniem za wysoko pedały: sprzęgła , szczególnie hamulca zasadniczego. W łukach pojazd trzyma się drogi, ale kierowca ma wrażenie że wypadnie z toru jazdy. Może to moje indywidualne odczucie .
Bez zastrzeżeń.
Jak jest kamera, do tyłu jest względnie, odnośnie przodu to polegamy na czujnikach. Przodem łatwo przytrzeć np. przy cofaniu i skręconych kołach. Trzeba liczyć na czujniki.
Cała masa funkcji i przycisków często nieprzydatnych.
Grzeje i chłodzi. Jest super! Wentylacja bez zastrzeżeń. Konieczność wymiany filtra kabinowego po roku.
I tu jest zmiana: Kabina pasażerska, mniejsza od tej w Suzuki Baleno 2016. Wąsko i mało miejsca na nogi z tyłu. Duży plus za przesuwaną kanapę.
Bez zmian. Trochę głośny od kół silnika i owiewanego powietrza.
Wkrótce jadę na przegląd po dwóch latach to się przekonamy.
Co tu komentować ? Cena , jakość nie odbiega od innych Producentów.
Zgłaszam hałas od silniczka/ów / hamulca parkingowego. Wyje!
Nie stwierdzono
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 TCe 140KM 103kW