Lista ocen Renault 19 II Sedan 1.4 i 60KM 44kW 1991-1997 (10) - Silnik

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Rafenks
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
O silnik dbam z dużą uwagą, i odwdzięcza mi się bezawaryjnością. To naprawdę udany silnik Renault - prosty, łatwy w utrzymaniu eksploatacji itp. 60 KM może i mało, ale auto nie jest ciężkie i daje radę, nie ma wielkiej tragedii z dynamiką. a kultura pracy jest ok, o ile dokładnie mu się poświęci uwagi aby się sprawował świetnie. a z odpalaniem nie ma żadnych problemów :)
~radek_gnieciak@wp.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
trzeba uwarzać, ponieważ były tam montowane 4 rodzaje silników o tej pojemności, mój(Cleon) był przestarzały, słaby, hałąślkiwy, paliwożerny, jedyna jego zaleta to bezawaryjność i wytrzymałość. Godne polecenia są silniki typu Energy w pojemności 1,4, a najlepszym rozwiązaniem jest tutaj silnik o pojemności 1721 i mocy 73KM
~os
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Mam wersję jeszcze z silnikiem gaźnikowym - ogólnie sprawuje się nieźle, ale denerwuje mnie konieczność używania ssania... już dawno zapomniałem co to jest :) Dość ekonomiczny, słaby pod górę, natomiast b.dobrze pracuje na gazie-słabo zapala na benzynie na gorąco, "woli" pracować na gazie.
~Pasjonat
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
jak na nieoszczędzany i przegrzany kiedyś silnik, to muszę przyznać że maszyna nie do zajechania. Przebieg ponad 230tys bez żadnego zaglądania. Moc wystarczająca do spokojnej rodzinnej jazdy i do szalenia w pojedynkę. Silnik niskoobrotowy, niewysilony to jest to.
~MoPsIk500
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
od jakiegos czasu nauczyłem sie wukorzystywac niewielka moc tego auta i choc na niskich obrotach to typowy mól to gdy wejdzie na swije to sie robi z niego niezłe autko
~kardos
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
silnik jest dość dynamiczny i niezły nawet na trasie (np.Golf 1.4 ma 60 KM)
~sebaa123
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Po małych przeróbkach spisuje się świetnie
~-=Pis@r=-
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Jest dynamiczny i ma dobre wejście na obroty
~ggore@poczta.onet.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
bardzo fajny, zwawy na wyzszych obrotach
~Artur
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
troche muowaty jak na tą pojemność
Renault 19 II Sedan