Lista ocen Renault 19 II (308) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 409 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marcin
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
Renia jak to u Francuzów bywa jest komfortowa, wygodnie się nią jeżdzi nawet na długich trasach.Tu ma duży plus umnie
~lordxxxl@interia.pl
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Auto wygodne ale nie na nasze drogi. Robiłem całe przednie zawieszenie i stuka już dalej. A tył to masakra, belka wali aż uszy bolą.
~Paweł
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
tylna belka to koszmar wali na każdej nierówności. przód cały wymieniony ale też bez rewelacji. bardzo słabe tłumienie i głośna praca.
~:-)
Hatchback 1.8 i 110KM 81kW
bardzo dobrze sie sprawuje nawet ja na naszych tragicznych drogach ( oczywiscie o ile serwisuje sie drobne usterki raz na rok)
~rollo tomasi
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Generalnie bardzo wygodne, komfortowe. Konstrukcyjnie, tylna oś paranoja. Wytrzymalosc na polskich drogach przecietna.
~przetaczniki@interia.pl
Sedan 1.8 i 113KM 83kW
mam sedana- przy większej prędkości na ostrych zakrętach uczucie jakby tył uciekał, jak na francuza wcale nie jest miękki
~Artur
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
tylko nie kupujcie opon Sawy - straszny syf mam Sawe Efecte na suchym sabo, a jak jest mokro to już tylko ślizganie
~Rafał , 2rafal@interia.pl
Sedan 1.9 DT 92KM 68kW
wrażenie "lekkości" w niemieckich autach czuje się bardziej przyczepny, choć to chyba złudzenie. spory komfoort jazdy jak na tę klasę
~Obala
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
jedyne zastrzeżenia mogę mieć do tylnej belki, która zaczyna zdradzać pierwsze objawy zużycia /łożysko igiełkowe/.
Dziennik kosztów dla Renault 19 II
4,9
8,1
8,9
~tomspeedtm@poczta.onet.pl
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
znakomity.choc miekki i nie za niski to nie jest go latwo wytracic z rownowagi.trzyma sie jak cholera.troche podsterowny