Lista ocen Renault 19 II (148)

3,4
~voyooo@o2.pl
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Autko ma pewien swoisty urok dostepny tylko dla francuskich pojazdow. Niewatpliwie stanowi pewna alternatywe dla tanszych dresowozow typu Golf,ale tylko w wersjach o lepszym wyposażeniu i mocniejszym silniku. Bo 1.4 bez wtrysku to za malo jak na auto o tych gabarytach. Po roku użytkowania jestem jednak srednio zadowolony.Przez pól roku bylo dobrze a przez nastepne pół slabo. Jeszcze rok musi mi posluzyc, takze moze juz nie bede...
~os
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Przejechałem prawie 55 tys. km w 8 m-cy - miał to być samochód na miesiąc, dwa, kupiony prawie za darmo na szybko, po wypadku poprzedniego... a jeżdżę już prawie rok - to mówi samo za siebie.
3,5
~Rafenks
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
auto świetne dla młodego studenta, takiego jak ja :) części tanie, łatwe w naprawie i w utrzymaniu. Jestem zwolennikiem aut japońskich, lecz narazie mnie nie stać na żadne dobre japońskie cudo. a za małe pieniądzę jest łatwiej znaleźć takie właśnie proste Renault :) polecam na pierwszy samochód :)
4,2
~wolverine32xx@tlen.pl
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Za te pieniądze,, nie mozna dostać nic lepszego.. Dla porównania jezdziłem golfem III i swoja RENIĄ :* komfort jazdy bez porównania.. widze nieraz na ulicy gdy jadę ludzie oglądają sie za moja renią.. Fakt Kolorek Bordo metalik 15Alu felgi spojler.. i te brzmienie.. powoduja ze ludziska sie oglądaja... co tu jeszcze dodac ten kto nie posiada reni nie wie co to prawdziwa jazda samochodem.. NAPRAWDE GORąCO I SZCZERZE POLECAM Andy.. W zeszłym...
3,5
~radek_gnieciak@wp.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
trzeba się zastanowić czego wymagamy od samochodu. Napewno do sporowej jazdy, ani nawet w miare dynamicznej się nie nadaje.
2,9
~Stacho
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Autko dla osob jezdzacych po dziurawych miejskich drogach (nie wybierajcie sie nim w trase w pelni zaladowani a jesli juz.. to nie przekraczajnie 90km/h poniewaz zawieszenie jest bardzo mietkie i kazdy ruch kierwnica powoduje "pływanie" samochodu po drodze a pozatym hamulce sa do du....
~Pasjonat
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
jak na nieoszczędzany i przegrzany kiedyś silnik, to muszę przyznać że maszyna nie do zajechania. Przebieg ponad 230tys bez żadnego zaglądania. Moc wystarczająca do spokojnej rodzinnej jazdy i do szalenia w pojedynkę. Silnik niskoobrotowy, niewysilony to jest to. (Silnik)
4,2
~Leager
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Jestem miło zaskoczony tym francuzem, mimo że pracuje w trudnych warunkach. Zimą z łańcuchami na kołach często wyćina sobie koleiny w śniegu całe długie odcinki. Latem skacze po dziurach i ciągnie za sobą tumany pyłu, a wiosną i jesienią grzężnie po osie w błocie. Naprawdę trudno od zwykłej osobówki więcej wymagać. Czapki z głów panowie (panie)
2,9
~Ryjec
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Wózek relatywnie duży, stosunkowo oszczędny. Trzeba tylko znać dobrego mechanika to nie będzie robił niespodzianek. Części mimo tego drogie, ale podróby też spełniają swoją rolę a to auto proste jak cep w budowie.
Dziennik kosztów dla Renault 19 II
4,9
8,1
8,9
3,7
~MaSa
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Samochod ekonomiczny pod wzgledem zuzycia paliwa, przeszkadzaja drobne usterki ale ogolnie oceniam na 4