Lista ocen Renault 19 II (279) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 438 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~75qwerty@onet.eu
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Mam 195 cm wzrostu i wszędzie się mieszczę, nawet z tyłu przy przesuniętych wstecz fotelach. Jedynie środkowy pasażer na tylnej kanapie nie ma lekkiego życia. Przestrzeń bagażowa jak na takie auto bardzo duża. Pracuję w branży meblowej i nie jeden raz przewoziłem tym autem szafy i inne długie paczki. Można w nim także zmieścić cienkie elementy o długości do max. 3 metrów i klapa się zamyka. W Golfie czy Megance nie ma takiej opcji:) Dodam, że...
~gregor
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
No to tu nie wiem czy można dorównać R19. Przy tych wymiarach ma przepastnie dużo miejsca z przodu i sporo miejsca z tyłu. Koledzy wolą jechać ze mną z tyłu niż golfem:) Przy tym fotele są obrzydliwie miękkie (ale wciąż nie zapadły się) i nie trzymają na boki :(. Przydały by się może te z wersji 16V. A już największą zaletą tego autka jest bagażnik (400l) i przestrzeń ładunkowa jako cała. Przy zamkniętej klapie przewiozłem pełen zestaw...
~swimmer84
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
w porównaniu do aut z tego rocznika i segmentu - raczej nie ma lepszych warunków niż w 19. fotel regulowany na wysokość i z regulacja podparcia lędźwiowego, dosyć głęboki i bardzo wygodny. miejsca sporo nawet dla większej osoby. po maksymalnym odsunięciu fotela na tylnej kanapie można spokojnie jechać w trasę.
~Maras
Hatchback 1.8 i 16V 135KM 99kW
Przestronność z przodu biorąc pod uwagę klasę i okres w którym projektowno auto jest wręcz wyśmienita. Z tyłu jest trochę gorzej gdy przednie siedzenia są maksymalnie odsunięte do tyłu. Przestrzeń nad głowami również nie pozostawia wiele do życzenia. Bagażnik spory ( 465 L ) choć mógłby być nieco głębszy jak w megane classic.
~Maciek
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
jak na gabaryty samochodu jest bardzo dobrze, fottele miekkie nie daja się we znaki nawet przy bardzo długich trasach czyt. 2500 tyz kilometrów:) Ale musimy pamietac ze to mały samochodzik a nie limuzyna, choc w wielu wiekszych widziałem sporo mniej miejsca, Jest ok :)
~Wert
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Typowy kompakt. w wersji hatchback`owej spoko bagażnik (coś ok 385 l) wózek spacerówka wchodzi wzdłuż więc jeszcze 1/2 bagażnika do wykorzystania. Zbiornik toroidalny (42 l max) w miejsce koła jest dobrym rozwiązaniem. Jak na auto z lat 80 tych (debiut 1988 r.) to daje radę.
~aviator1
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Jeśli nie mamy po 2,5m wzrostu będzie w renówce luźno. W tym miejscu na pochwałę zasługują BARDZO wygodne fotele. Do nowego auta wezmę fotele z reni :) Miejsca jak na hatchbacka jest dużo. Bagażnik w tym niepozornym aucie też pomieści słonia z rodziną.
~Kucyk R19 1.4e E6J/JB1 sedan, perska czerwień metallic
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Z tyłu 3 osoby mają troszkę ciasno, ale jak ktoś nie jest "wagi ciężkiej" to z penością nie będzie narzekał. Z przodu to już luksus! Twardość siedzeń dobrana dobrze. A i lekki profil "kubełka" pozwala na trzymanie boczne na zakrętach...
~JaceK
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Jak dla mnie- 175 super. Moje dziecko w fotelu z tyłu- wypas...Dorośli bez stresu. I co ważne- żona była wniebowzięta, przy wzroście 164 to jest duży problem, aby dobrze ustawić fotel kierowcy (19 ma regulowany także góra/dół, a także podparcie kręgosłupa).
~t1a2s3
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
o tym już pisałem więc tylko dodam że z pozycji kierowcy jest super, do tego regulacja kierownicy co prawda tylko góra dół ale to wystarcza, siedzi się dobrze widzi się świetnie - nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba.