Lista ocen Peugeot 307 I Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW 2001-2005 (42) - Silnik

Na liście zabraknie 41 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Peugeot_po_raz_pierwszy_i_ostatni
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
Po benzynowym silniku o tej pojemności i 138 KM można byłoby się spodziewać lepszych osiągów i bardziej nowoczesnych rozwiązań konstrukcyjnych. Przyspieszenia na poziomie zaledwie zadowalającym, przy niższej pojemności (np. 1600 cm3 - sprawdzony w trakcie jazdy próbnej) samochód jest w ogóle anemiczny i ożywia się tylko w wysokich zakresach obrotów. Stosunek osiągów do masy jest żenujący. Od samego początku silnik miał tendencje do...
~Franko
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
Generalnie silnik w porządku co do przyśpieszenia nie narzekałem bo na tak mało masę fajnie się zbierał lecz parę miesięcy po kupnie z komisu zaczęło doskwierać mu żółte check engine na zegarach. Wydałem trochę pieniędzy był czyszczony katalizator, wymieniane świece( świece zalewało, nie miałem pokrywy silnika być może to było przyczyną), przy tym błędzie samochód generalnie jeździł lecz miał jakiegoś zamuła jakby chodził na 3 garach po jakimś...
~Maciej197272
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
Mechanikę peugeota 307 oceniam na dobrym poziomie chociaż miesiąc po jego zakupie musiałem wymienić komplet sprzęgła-po prostu się rozpadło.Jedyną poważna bolączką tego auta to jest pewna wada tego silnika-popychacze zaworowe-to jedyna pięta achillesowa.Czeka mnie wkrótce ich wymiana z powodu silnych drgań silnika jak jest zimny tuż po rozruchu-potem zjawisko zanika.Szkoda mi po prostu silnika bo dostaje w ten sposób w kość.Poza tym wszystko ok.
~wiktor_wpr
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
Silnik sprawuje się dobrze i radzi sobie z autem. Nadmiaru mocy nie ma ale i nie ma zbyt kiedy narzekać na jej brak. Jest niestety dość paliwożerny (masa ponad 1200 kg robi swoje). Do tego nienajlepsza współpraca z instalacją gazową powoduje problemy. Generalnie najlepiej zaopatrzyć się w dedykowany interfejs diagnostyczny - zwróci się po kilku miesiącach.
~Krzych
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
Po nacisnięciu na gaz silnik musi się dobrą chwilę zastanowić zanim zdecyduje się przyspieszyć. A szkoda, bo z dwóch litrów możnaby wycisnąć dużo więcej. Elektroniczny pedał gazu to kompletna porażka, odbiera dużo przyjemności z jazdy, o dynamice silnika można co najwyżej pomarzyc.
~Wladek
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
jak na 138 Km troche za wolno wkreca sie w obroty natomiast duza elastycznosc na 4i5 biegu zaskoczenie in +, po zatankowaniu 95 oktanowej bezyny przy przyspieszniu nie rwie sie do przodu a moc niby ma 138 KM przy 98 chodzi dobrze ale ja znowu nie (cena)
~smoly@op.pl
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
pracuje ładnie jest dynamiczny :) co widać w zbiorniku, tyle że cholernie trudno go zgasić mój pracuje nawet po wyjęciu kluczyka, ponoć elektryka gaszę go wrzucając na 5 bieg i puszczam sprzęgło.
~powiedzmy zwykły Kowalski
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
w modelach HDI 110KM, słyszalne dźwieki koła zamachowego-dzwonienie na wolnych obrotach ze względu na jego inną konstrukcję,zamiast sprężyn zastosowano siłowniczki
~piotr
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
Mam już drugi (pierwszy w kałuży po wciągnięciu wody przez filtr powietrza wysiadł), na szczęście na gwarancji! Wcześniej miałem s40 z dieslem renaulta było dużo lepsze od peugeota!!
~radek
Hatchback 2.0 16V 136KM 100kW
dobrze sie wkręca na obroty tak ja kilka osób już pisało zbiera sie ładnie nawet pod górkę. na 5 biegu przy prędkości 70km/h autko reaguje na pedał:)
Peugeot 307 I Hatchback