Lista ocen Peugeot 307 I Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW 2001-2005 (49) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 83 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Robert / Józefów
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Praca silnika na postoju prawie nie słyszalna, w czasie jazdy też jest dobrze. Po 110 słychać lekkie "świerszczenie" za kabiną, być może relingi dachowe. Żadnych trzeszczących plastików ani innych podejrzanych pisków. Wrażenie psuje twarde zawieszenie, które słychac w kabinie, ale ono zostało już wcześniej ocenione.
~Krzysiek
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Głośno. Silnik 1.4 żeby jechał musi być przyciskany a to produkuje hałas. Do 80 km/h go nie słychać ale później jest jak w kombajnie. Poza tym zawieszenie głośne. Jednym słowem czujesz, że jedziesz:) W wyższych wersjach silnikowych jest zdecydowanie lepiej, jeździłem 2.0 hdi i jest spoko.
~Jacum
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
praca silnika 1.4 75 KM jest zbyt głosna. powyżej 3200 o/min trzeba radio pogłosnić przy dłuższej trasie. do zawieszenia trzeba sie przyzwyczaić jak to peugeot. stuki słychac dośc głośno jeżdże też 406 i tutaj bardzo duża róznica zawieszenie w 406 jest rewelacja
~ryszard.frydrychowski@neostrada.pl
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Na postoju, gdy silnik pracuje na wolnych obrotach (ok.800/min), w kabinie nie słychać silnika. W ruchu, zwłaszcza pod górkę i z pasażerami- musi być głośniej, ale my kierowcy lubimy słuchać jak bije serce naszego auta, i kiedy się męczy i kiedy odpoczywa.
~Mieczysław
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Poza odglosami zbyt twardego zawieszenia w środku jest cicho Hałas rosnie do 120 i póżnie nawet przy wyższych prędkosciach utzrymuje sie na podobnum poziomie.Nie je st dokuczliwy jak na ten silnik
~Mirek
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
W zasadzie nie mam z tym problemu. Podczas wakacyjnej jazdy samochód jechał 130 km/h , dzieciaki spały a radyjko cicho pogrywało i powadzacego można było w pełni zrozumieć. Gorzej na dziurach.
~Roberto
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Może być, choć przy szybszej jeździe słychać szum powietrza szczególnie przy prawym lusterku. Silnik przyjemnie pomrukuje, jak narazie prawie nic nie skrzypi we wnetrzu.
~Remigiusz
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
DO 3 tysięcy obrotów i na postoju jest bardzo cicho. To auto nie nastraja do szybkiej jazdy więc dla mnie jest bardzo dobrze
~Roberth
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Gdyby nie to głośne zawieszenie.... :(( Ogólnie cichy, silnika prawie nie słychać, lekkie świerszczyki z prawego lusterka.
~Radek
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Dosyć słyszalny jest silnik przy wyższych obrotach, aczkolwiek wyciszenie jest dobre.
Peugeot 307 I Hatchback