Lista ocen Peugeot 307 I Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW 2001-2005 (62) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 70 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Roberth
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Z jednej strony wspaniałe odczucia z jazdy w trasie po równej nawierzchni, nawet w ciasnych zakrętach nie rzuca na boki, nie buja, trzyma się drogi. Po prostu przyjemność z prowadzenia. Z drugiej strony nie sprawdza sie na nierównościach, a tych w Polsce zdecydowanie więcej, podwozie bardzo hałasuje, ma się wrażenie że na każdej większej dziurze zostawiliśmy jakiś element zawieszenia.
~Krzysiek
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Drogi trzyma się świetnie. Zawieszenie sztywne + precyzyjny układ kierowniczy. Moim zdaniem za wiele nie ma co poprawiać. Niestety zawieszenie głośne cholernie. Wleczone tylne to po prostu zamęcza mi uszy - plus jest taki, że zawieszenie z tyłu jest niezniszczalne..
~kris
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Informuję, że na gwarancji przy ok. 24 tys. zużywa się drążek od stabilizatora i nie wymieniają go na gwarancji (ponoć tylko do 24 tys. km można na gwarancji wymienić. Moje auto nie ma roku i musiałem i musiałem za tę usługę "gwarancyjną" zapłacić.
~Peugocik
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Oceniam dobrze, szczegolnie wspomaganie. Fajnie sie prowadzi, jestem zadowolony. Przy moim przebiegu dochodza juz stuki z zawieszenia ale w ktorym samochodzie na naszym drogach nie nawali zawieszenie po prawie 180 tys.
~Luqas
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Slabo tlumi miejskie nierownosci, w trasie twardo i calkiem stabilnie. Hamulce, niby ok, ale odczucia mam mieszane - czasem na nierownosciach potrafi odezwac sie ABS i zupelna zagadka jest wlaczanie sie wzmocnienia sily hamowania .
~Robert / Józefów
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Dobrze się prowadzi, choć na dziurze potrafi zamyszkować. Twardy jest nad wyraz, słychac niestety wszelkie nierówności po których jedzie. Za to nie ma skłonności do bujania na zakrętach, nikogo w nim nie zemdli.
~Remigiusz
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Tutaj same pochwały - auto trzyma się drogi jak przyklejone, dodatkowo zachowuję przyzwoity komfort resorowania, nic nie hałasuje. Układ kierowniczy daje świetne wyczucie co dzieję się z kołami.
~Mieczysław
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Zbyt twarde.Oczekiwałem lepszego tłumienia nierówności.Nie jest to przyjemne chyba że radio jest włączone.Trasa zakręty-rewelacja.Nie ma mowy o przechylach bądż wytrąceniu z toru jazdy.
~ryszard.frydrychowski@neostrada.pl
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Przy przebiegu 35000 wymieniono -na mój koszt- tzw stabilizatory. Proszę Producenta aby zainteresował się kooperantem. Kto produkuje taki szmelc i psuje ocenę całego auta.
~Mikko31
Hatchback 1.4 8V 75KM 55kW
Auto zachowuje się pewnie wchodząc w zakręty i na nierównościach. kompromis między sztywnością a wygodą. Niestety jak na nasze drogi zbyt delikatne zawieszenie - częste naprawy.
Peugeot 307 I Hatchback