Lista ocen Opel Zafira A 1.8 16V 116KM 85kW 1999-2000 (39) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 52 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Mihalsky
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Ja miejsce mam (mierzę 184) na nogi i na głowę (w Audi 100 czochrałem czupryną o podsufitkę). Pasażerowie też nie narzekają, choć pozostali członkowie rodziny są niscy. Auto jest siedmioosobowe, choć trzeci rząd siedzeń przeznaczony jest raczej dla dzieci/ludzi niskich/mało wymagających. Zeszłego lata zrobiliśmy wypad ze znajomymi. W sześć osób pokonaliśmy ponad 1700 km. Nikt za bardzo nie narzekał :D Po rozłożeniu wszystkich foteli do...
~feniss
Van 1.8 16V 116KM 85kW
prawie doskonale ;) doskonały system flex-space - cały czas jestem pod wrażeniem pojemności auta - nie zdajecie sobie sprawy co i ile tego udało mi się bez problemu zapakowac (oprócz zony i dwójki dzieciaków) do tego samochodu ;) samochód, mimo że na płycie pogłogowej astry combi, mieści trzy rzędy foteli; ten trzeci nadje się wprawdzie dla małych dzieci i redukuje przestrzeń bagażową do 150 cm3 ale na pozostałcyh siędzi się bardzo wygodnie...
~BartekG
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Z przodu dużo miejsca, chociaż siedzi się jak na taborecie, ale nie męczy to nawet na dłuższej trasie. W drugim rzędzie też sporo miejsca (jak tylna kanapa jest przesunieta max do tyłu). Szkoda, że nie można regulować pochylenia oparcia tylnej kanapy, bo siedzi się trochę za pionowo. 5 miejsc + duży bagażnik (pod dach można naprawde dużo załadować) albo 7 miejsc + mikro bagażnik. Jak na auto o rozmiarach zewnętrznych kompaktu (segment C),...
~Grzesiek
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Tutaj to auto po prostu rządzi. Jeśli potrzebujesz wieziesz 7 osób, jak nie składasz tylne fotele w minute(nie trzeba ich wyjmować wchodzą w podłogę) i masz ogromny bagażnik. Mało? Przesuwasz lub składasz środkowy rząd i lodówka 180cm wchodzi do środka w całości(sprawdzone). Miejsca nie braknie na nic. W bagażniku 3 schowki i gniazdko 12v. Samochód idealny dla dużej rodziny albo dla małej ekipy remontowej :) lub taksówkarza.
~Pepe
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Tu jest dobrze, miejsca jest sporo z przodu, z tyłu i w trzecim rzędzie o dziwo też. Przymierzałem się tam i dało się tam siedzieć a mam 190 cm wzrostu. Nawet było miejsce na nogi. Brakuje środkowego pasa trzypunktowego w drugim rzędzie - był w wersji po lifcie.
~grzesioj0
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Przepięknie! Moja żona ze złamaną nogą w ostatnim rzędzie bez problemu zajechała do Berlina z Wrocławia. Wielkie auto, pomieści na prawdę sporo. A pasażerowie - no cóż wygodna podróż - nawet w siedem osób.
~Fuksiczek
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Poprostu super. Wszystko przemyślane. Mam 195 cm wzrostu a dałem radę na dodatkowych fotelach. Wiadomo że nie na długiej trasie, ale jednak nie czułem dyskomfortu
~tomek m
Van 1.8 16V 116KM 85kW
dla wyższych przydałoby się nieco więcej miejsca na nogi, jednak można śmiało pokonywać większe dystanse i nie czuć zmęczenia nie do przezwyciężenia
~bodek
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Ja mam 3 dzieci od 2-8 lat i na tym etapie miejsca im nie brakuje natomiast 3 dorosłe osoby z tyłu to już porażka.Miejsca no nogi nikomu nie powinno brakować
Dziennik kosztów dla Opel Zafira A 1.8 16V 116KM 85kW
8,8
9,1
~radoslawza@wp.pl
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Jest strasznie ciasno, ramie w ramie a ja tego nie lubię. Miejsca na nogi z przodu i z tyłu jest wystarczająco ale auto jest za wąskie.