Lista ocen Opel Vectra B Hatchback 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW 2000-2002 (6) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 1 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~mlepianka
Hatchback 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
Pękł mi pasek klinowy zaraz po kupnie auta, ale to juz zdecydowanie zaniedbanie przez poprzedniego właściciela. Pękł mi również wąż doprowadzający płyn do chłodnicy. Wszystko zależy jak było dbane o auto przez poprzedniego właściciela. Gdyby wymienił pasek gdy było juz go słychać nie byłoby problemu. Gdyby ktoś wymienił od nowości płyn chłodniczy też nie byłoby problemu z chłodnicą. Jak kto dba ten tak ma.
~landfall@o2.pl
Hatchback 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
Niestety, co roku coś poważnego się dzieje. Wspomaganie kierownicy (2500 zł), pompa wtryskowa (nie robię, bo ok. 7000 zł, ale powyżej 5000 obrotów włącza się kontrolka silnika, bo poma nie wydala), chłodnica klimy (jeszcze nie wiem ile ...) + pełno innych drobniejszych rzeczy przy klimie, co sezon kilkaset złotych.
~landfall@o2.pl
Hatchback 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
Klima co roku wysiada (za każdym razem coś innego), wspomaganie kierownicy w czwartym roku padło, pompa wtryskowa przy obrotach >5 tys nie wydala. Genealnie co roku remont za dobrych kilka tysięcy złotych. Ostatnio padł sterownik ABS (4 kzł).
~Andrzej
Hatchback 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
poważniejszych awarii nie było, jedynie co to do blachy można się przyczepić, niby jakiś lekki ocynk jest ale i tak rdza się pokazuje, auto nie bite
~Mstro559
Hatchback 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
Pompa wtryskowa!! Trzeba uważać. EGR też lubi się psuć.. tak poza tym już chyba nic xD
~Andrzej
Hatchback 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
Od 1,5 roku - od kiedy jeżdżę tym autem nic sie nie działo.
Opel Vectra B Hatchback