Lista ocen Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 (46) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 60 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Matan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Właściwie to dałbym bdb ale przed tym jeździłem Citroenem XM i... kto jeździł wie o czym mówie... ... nigdy nie kupię niemca typu WV itp. ale ta stara Omega zaskoczyła mnie pozytywnie konfortem jazdy zbliżona jest do francuskich aut a nie do topornych twardych WV...fotele wysokiej jakości welul nie jak dzisiaj \"materiały z parasola\" super...miałem też Omege B i jest bardziej twarda toporna ...
~omegas
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
W trasie idealny plynie sie prawie jak jakas lajba kto lubi taki styl to bedzie zadowolony, jednak ci ktorzy chca jezdzic szybko w zakretach beda zniesmaczeni nie bardzo polecam no chyba ze wersje 3 litrowe omeg Porownukac jednalk do bmw jest duza przepasc na korzysc beemki tam zawieszenie to bajka oczywiscie w dobrych autach a nie zajezdzonych pazdziezach
~Adi1989
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Autko ma Dobry układ jezdny,bardzo dobrze trzyma się drogi:)do pewnego momętu zawieszenie pozwoli się ugiąć,w dalszym ciągu w ostrym zakręcie będzie tzw.drift(tylko dla tych co jeżdżą dłużej tym autkiem:)doskonale tłumi nasze drogi.
~Iwan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Zawieszenie sprawdziło sie na naszych drogach, najlepiej sie jedzie po kocich łbach, przemyślana konstrukcja i wytrzymałe elementy, układ kierowniczy mógłby być bardziej precyzyjny, a może kiedys był (tego nie wiem)
~stango75
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Największą zaletą tego samochodu jest klasyczny napęd na tylną oś:))Zawieszenie pracuje wzorowo, zaletą jest pancerna wytrzymałość, a jak zaczyna coś stukać, to koszt części zawieszenia jest śmiesznie niski.
~domk
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Prowadzenie takiej bryki to czysta przyjemność, zwłaszcza w dłóższe trasy. Ja mam założone amorty. Moroe, auto trzyma się jak przyklejone.Zero stuków żadnych luzów EXTRA!
~Marcel
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Omege prowadzi sie pewnie i bardzo komfortowo ale nie znaczy to że nastawy zawieszenia są zbyt miękkie nie ´´pływa´´nadmiernie na zakrętach
~pdg_34
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Oceniam na przeciętny, ze względu na pojawiające się stuki, konieczność wymiany sprężyn (tył) i amortyzatorów. Plusem jest spory promień zawracania
~werser
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Prowadzi sie doskonale, jazda tym autem to prawdziwa przyjemność, było to moje pierwsze auto na ktorym uczyłem sie jeździć i wyszło mi to na dobre :)
~jaworess@wp.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Na naszych drogach sprawdza się świetnie. Mało skomplikowane, tanie elementy zawieszenia. Żadnych patentów, kilku wachaczy czy coś w tym stylu. Limuzyna
Opel Omega A Sedan