Lista ocen Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 (43) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 63 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~pdg_34
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
W porównaniu do aut jakimi zdarzało mi się jeździć (skoda, Astra, Clio, VW Passat, VW Transporter i wiele innych z manualną skrzynią) oraz aut, którymi obecnie czasami jeżdżę poza moją Omdżi (tj. Berlingo 2006, Megane 2008, Astra 1993) skrzynia biegów pracuje po prostu rewelacyjnie. Biegi wchodzą lekko, płynnie po prostu bajka.
~Marcel
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Skrzynia biegów pracuje precyzyjnie,problemy z przełączaniem biegów wystepują rzadko,gdy silnik jest zimny,przyzwyczajenia wymaga długi skok lewarka zmiany biegów (przyzwyczajenie do Japońskich samochodów) gdzie skok jest krótki, ale to drobiazg
~Ruud
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
mam automatyczna skrzynie nie byla ona jeszcze nigdy remontowana i wyminiana i pomimo swojego nie malego juz przebiegu nadal dziala plynnie nie szarpie i nie muli samochodu nawet przy mocniejszym przyspieszeniu
~Adi1989
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Hym jak jest ciepło wszystko pięknie,troche mrozu to problem z drugim biegiem,lecz cicha praca,odpowidnie dobrane przełożenia w tej wersji nadwozia,brakuje biegu ,,6\'\' bo silnik pozwala na więcej.
~omegas
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Skrzynia pracuje dobrze pomimo takiego przebiegu, czasem przychaczy 1 czy 2 jak jest nierozgrzana ale w oplach to norma. pozniej wszystko spoko biegi wchodza dobrze
~wiśnia omega
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
jak na rocznik super pracyje gładko nie ma problemu z wrzucaniem biegów ale wiem akurat w moim nie ale chrzanią sie synchronizatory ale po tylu kilometrach to nie ma sie co dziwić
~stango75
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Skrzynia biegów działa bez zarzutu, brak jakichkolwiek zarzutów, jedynie przy mocnych mrozach zanim się rozgrzeje jest problem z wrzuceniem biegu
~tokot@neostrada.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Skrzynia biegów nie sprawia mi żadnych problemów.Może poprzedni właściciel coś przy niej wymieniał ale ja nic i dalej chodzi jak nowa.
~Krysik Sprawdź Komentarze
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Za duża prędkość na 1 biegu jestem 13 i niedługo bym wjechał w płot wjezdżając do garażu.W mercedesie 2.8i była wolniejsza jedynka.

Usterki Opel Omega A

Liczba wpisów: 10

Opel Omega A – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~werser
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Automat. bez wiekszych problemów, na stare lata miał pewne zacięcia ale dawał rade :)
Opel Omega A Sedan