Lista ocen Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 (44) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 62 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~szczurby
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
ech...szkoda gadac.nie wiem czy to ja mam takiego pecha,ale wymieniany byl juz 2 razy sterownik komputera w silniku(650-700pln sztuka!!!),1 sonda lambda.nie mowie juz o korozji.od strony kierowcy próg juz nie istnial tak samo jak tylne nadkole.slabe zabezpieczenie antykorozyjene,w zasadzie jego brak.wycieki oleju
~stango75
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
W ciągu 6 lat eksploatacji przejechałem 170000km i miałem 1 (JEDNĄ!!!!!!) usterkę. Samochodem jeżdżę w długie trasy za granicę i jak do tej pory nigdy mi nie spłatał figla w drodze. Póki co w 100% niezawodny. Planując trasę nie myślę o tym, gdzie są serwisy po drodze.
~Matan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
do tej pory mnie nigdy nie zawiódł ...kupując pytałem u mechaników i wszyscy potwierdzali wysoki poziom bezawaryjności w Omegach A...wiadomo to nie Toyota czy Honda czy Porsche ale jak na ten poziom aut jest bdb...
~domk
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Szyba czołowa pękła jak otworzyłem maskę przednią, opadła lekko na zawiasach i docisneła szybę i pękła, zszedł lakier bezbarwny z klaby bagażnika i spojlera, bardzo żle to wyglądało ale już zrobione,. pozatym jest oki!!!
~Ryszard - OSTRÓW :)
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
NIC poważnego przez 218 tys km. nic nie złego odnotowano w książce serwisowej. Ani nic sie nie popsuło. Uwarzam że jak sie bedzie dbało o samochód to bedzie niezawodny aż do końca :)
~nyumon
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Problemy z centralnym zamkiem, niekiedy któryś z siłowników sie przywiesza i trzeba drzwi rozbierac, Źle zaprojektowany szyber dach, po pewnym czasie szyny śniedzieja i uniemozliwia to otwiarcie dachu
~szachnoa@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
kopułka rozdzielacza, rozrusznik ok 190 tys. :( , sprzęgło po 200 tys, zmniejszona kompresja na 1-nym cylindrze no i pali ok 1l oleju na 1000, pęknięta szyba przednia
~PatrykMlo
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Mam przejechane tym samochodem już ponad 300000 Km , i jak na razie nie miałem żadnego problemu pruczx małych usterek bezpiseczniki paski itp :)
~Luqua
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Nigdy nie zdarzyla mi sie poważna usterka i przy dogkladaniu OMEGI od czasu do czasu z pewnoscia poważna usterka nie bedzie miala miejsca
~omegas
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
wsiadasz jedziesz i zawsze dojezdzzsasz do celu bez niespodzianek nie raz holowalem nowsze auta bo sie popsuly a oma dzielnie smiga
Opel Omega A Sedan