Lista ocen Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 (48) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 58 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~domk
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
jeżdźę na gazie i pali w trasie 10 l gazu sprawdzałem niejednokrotnie i to bez względu na prędkośc jaką się poruszam zawsze oscyluję się w granicach 10/10,5 l. A miasto 13,5 gazu niestety gabaryty pojazdu są więc i trochę spali ale myślę że to i tak bardzo dobry wynik miałem golfa 2 1,6 i palił tyle samo gazu. O częściach nie napiszę nic bo nie miałem okazji jeszcze dużo kupować ale na szritah nie brakuję tanich części.
~Marcel
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Wiadomo że duży samochód musi dużo palić dla tych którzy narzekają na zużycie paliwa w Omedze polecam Corse , ale jednak mimo wszystko wydaje mi sie że wartośći zużycia paliwa są akceptowalne.Duży plus za ceny częśći zamiennych nie są wysokie w porównaniu do innych Niemieckich czy Japońskich marek.Większość napraw przy omedze można wykonać samodzielnie
~Matan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
mam wiecej mocy 133...na gazie pali w trasie 11-12 l przy normalnej dość dynamicznej jeździe na samej benzynie ok 8l...w mieście nie mierze bo mieszkam w małym mieście i nie ma potrzeby liczyć krótkich dojazdów np. na kort...jestem zadowolony wolę by tyroche wiecej palił ale mam zapas mocy...
~Adi1989
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
u mnie zużycie paliwa się wacha/tzn.do 110km/h w trasie spali do 9lna setke. miasto he 50km/h -10l na setke a gdy już dynamicznie zaczniemy jeździć to granice 12-14l u mnie wygląda to tak bieg do 6,5tyś obr/min 2 tak samo i 3 też na liczniku widnieje 140km/h:)
~stango75
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Zużycie paliwa spore, natomiast koszty części i napraw ledwo zauważalne, więc jak się porówna zużycie paliwa w stosunku do kosztów napraw w ciągu całego czasu użytkowania pojazdu, to ten samochód jest bardzo ekonomiczny.
~jaber258@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
jak na auto z tego rocznika i jego wage spalanie w miescie 12 litrow LPG a na trasie 9 literkow benzyna 7 trasa 10 miasto wszystkie dane dotyczace spalania to jest LPG czesci dostepne i nie drogie
~killer
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
ceny czesci tanie nawet mozna powiedziec bardzo a spalanie wmiescie 14 litrów (gazu) na trasie da sie zejsc ponizej 10 ale niewiele mógl by palic mniej ale na taka mase nie jest tak zle
~Iwan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Jeśli ktoś chce mieć ekonomiczne auto to niech sobie kupi malucha tylko gdyby maluch ważył 1400kg to by pali 25l/100km Jak chcesz miec duze auto to bedziesz spalal 10l ja mam gaz i nie licze ile
~Krysik Sprawdź Komentarze
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Spalanie ok.W trasie z niemiec na niemieckim paliwie 5.5l100km benzyny w polsce 7.5l100km.Zdziwiło mnie jak spaliło 11.5l gazu, Mercedes 2.8i palił 14l gazu.No jednak omega 2.0i pali od 9.5 do 13l gazu.
Dziennik kosztów dla Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW
11,5
~szachnoa@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
hmmmmmm benzyna -nie wiem:) i wole nie wiedzieć , gaz (bez komputera- te z komputerem palą mniej) miasto ok 15 trasa 10,5-11 (5 os.+bagaż), części względni tanie- dużo zamienników na i szroty
Opel Omega A Sedan