Lista ocen Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 (41) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 65 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~domk
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
ostatnio wymieniłem linkę od prędkościomierza i to dwa razy w ciągu przej. 10 km! Zgroza ale wynika to z tego że linka kosztowała 26 zł.Nie działały włączniki świateł w drzwiach ale naprawiłem, centralny zamek szwankuje, siadły teleskopy od klapy bagażnika.Nie podświetla się konsola od ogrzewania i nie wiem jak ją rozkręcić,
~barbarosa 52 wodnik i wedkarz
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
przez osiem lat uzytkowania katujac omege okrutnie nic naprawde nic nie wyciadlo jedyne co zrobilem dla siebie nie dla autka to wymiana klockow hamulcowych i przewodow paliwowych bo byly wilgotne od paliwa ale tylko w czasie jazdy i troche smierdzialo przytym ale tesciowa muwila ze fajnie pachnie
~szachnoa@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
stacyjka się zacięła-chyba przez zużyty kluczyk, trzeba przesmarować el. lusterka bo stają, urwane mocowania prowadnic w przednich szybach (podczas jazdy z otwartymi stukają) , przeciekająca chłodnica na łączeniu
~Adi1989
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Nie zaskoczyłó mnie auto nigdy,nie miałym żadnych problemów,czy zima czy lato wszystko pięknie współpracuje,dopala ślicznie.trwałe wykonanie elemenów zawieszenia i wenętrza.
~Ruud
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
nie ma praktycznie jakichs naglych awari na trasie w mojej jednosce uszkodzilo sie jedynie sprzeglo wiskotyczne no i niestety w zwiazku z tym poszla tez uszczelka pod glowica
~Dybek
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
na zime bedzie trzeba przesmarowac cięgna od centralnego, stare smary i kurz w zime nie wszystkie drzwi mi otwerał ale to dośc typowe w nich to po prostu trzeba w końcu zrobic
~Matan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
drobiazgi praktycznie to co w kazdym aucie...brak zaawansowanej elektroniki i dużo mniej problemów z autem...kupiłem w bdb stanie jak na swój wiek...
~ATAR
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Potrafi sie niezle rozpedzac.Po uruchomieniu turba ma przyspieche do 100k/godz.wniecale7,5sekundy po letkim tuningu silnika.Jest bardzo bezpieczne.
~Luqua
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
oczywiscie jak w niemal kazdym aucie zdarzaja sie male niedrogie w naprawie usterki, a OMEGA w tym w zgledzie jest bez watpienia autem przecietnym.
Dziennik kosztów dla Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW
11,5
~werser
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Jakieś pierdołki najwięcej to chyba 200 zł za reflektory, nic drożej mnie nie kosztowało i to mnie bardzo cieszyło :)
Opel Omega A Sedan