Lista ocen Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 (47) - Całokształt

Na liście zabraknie 59 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~szachnoa@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
wygodne dość dynamiczne auto, wspomoganie pomaga przy jeździe manewrowej, troche trzeszcza plastiki, TRAGICZNA Oplowska blacha - karoseria tył nad kołami, tylne drzwi, podłoga; pęknięta szyba przednia -podobno korozja pod szybą, odnośnie wału napędowego to jest ok. prawdopodobnie przyczyną uszkodzeń jest to że się zakleszcza w połowie na łączeniu wieloklinem z braku smarowania (miałem problem z wyciągnięciem go przy wymianie sprzęgła, oraz...
~szczurby
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
po omedze powiedzialem sobie,ze juz w zyciu opla nie kupie,ale nadazyla sie okazja i mam teraz senatora,na ktorego zlego slowa powiedziec nie moge.ogolnie omega jest fajnym autem pod warunkiem,ze nie trafi sie egzemplarza awaryjnego tak jak ja bo to zaciera wszystkie zalety tego auta,ktorych mu przeciez nie brakuje
~Jan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Swoja Omegom poruszam sie na taxowce w Warszawie jest dokumentnie poobijana porsowana a radza sie do niej nie dobiera.Moja Omega spisuje sie celujaco poprostu niezaodny samochod z bogatym wyposazeniem i ogromna iloscia miejsca wypas jet bogaty jak na ten rok posiada ABS , el. szyby i lusterka , wsp. kier ,roleta , i 5 zagluwkow
~karson 4
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
auto oceniam tak wysoko,bo może trafiłem na mało wyeksploatowany egzemplaż Sprzedał mi ją niemiec który kupił auto 1987r. gdy odszedł na emeryturę, przejechał nim 80000 tyś. Gdy kupywałem je w 2004r. byłem zaskoczony że 17-to letnie auto może być w tak dobrym stanie technicznym.
~MARIJAN CH
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
MAM PARCHA Z 1994R KUPIONY ZA GRANICA PO ZALOZENIU GAZU LEDWO JEDZIE 140KM STEROWNIK WTRYSKU 3 RAZY WYMIENIONY ZAEK CENTRALNY 2 RAZY WSZYSTKO TRZESZCZY LISTWY ODPADAJA DZIWNE JEKI I SZMERY SB SILNIK PALI DUZO OLEJU TYL SPAWANY 2 RAZY DACHOWAL SPRZEDAM TEN SYF
~kajka
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
auto duze i wygodne ale trafilem na chyba spiepszony egzemplarz jak go kupilem to jakis idiota nie zmienial klockow i na dziendobry tarcze wachacze i inne rzeczy-wniosek juz nigdy nie postawie na opla ta marka mnie nie ujela :(
~Mariusz30/Siedlce
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
trzy lata temu zrobilem generalny remont blachy, trochę mnie to kosztowało, ale bez tego dziś już by nie było omegi. Auto na tyle mi przypasowało, że kolejnym moim samochodem będzie omega. Samochód jest duży ale bardzo zwrotny.
~domk
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
samochód jak dla mnie idealny właśnie takiegio szukałem i trudno będzie mi się z nim kiedyś roztać ale wiem napewno że następny bedzie to napewno omega B. Mimo pozostaję mi sie cieszyć super jazdą za niewielką kasę.
~Zbyszek zebguard@o2.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Fajne auto, szczególnie przy porównaniu z innymi markami o podobnej cenie wymaga jednak dbałości i opieki. Odwdzięczy się. Jeśli chcesz pojeździć ostro to też to auto potrafi jednak musisz przygotować się na niemiłe niespodzianki :-).
Dziennik kosztów dla Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW
11,5
~Luqua
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Auto duże i przestronne zapewniające nieprzeciętny komfort, w miare ekonomiczne nie budzące kontrowersji, dyskretne posiadajace dość dobre osiagi przy umiarkowanym apetycie na paliwo, naprawde godne polecenia.
Opel Omega A Sedan