Oceny Opel Meriva I

średnia ocena z 306 ocen
73%
użytkowników kupiłoby ponownie
Rozwiń podsumowanie

Wady i zalety – Karoseria (65)

4,9
~Dawid
Minivan 1.8 ECOTEC 125KM 92kW
Przestronność i widoczność. Pojemność i możliwości zmiany aranżacji wnętrza.
~MaRCin
Minivan 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Korozja (pęcherze/kwiatki) dołów drzwi i progów w okolicach tylnych drzwi Pękanie blachy w okolicach mocowania ogranicznika tylnych drzwi co finalnie przy opuszczeniu szyby i otwarciu drzwi prowadzi do jej roztrzaskania
3,8
~Łukasz
Minivan 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Przestrzen wewnatrz auta i mozliwosci dopasowania go do wlasnych potrzeb
4,1
~stefanbyd
Minivan 1.6 ECOTEC 100KM 74kW
Bezkonkurencyjny pomysł jak z małego, miłego auta zrobić kilkoma ruchami wygodnego "babskiego" dostawczaka.
3,5
~Tomasz89
Minivan 1.6 ECOTEC 100KM 74kW
Żadnych oznak rdzy, może dlatego że samochód był produkowany w Niemczech na ich rynek.
3,1
~Mazur
rdza, rdza, rdza...
4,1
~marcus
Minivan 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Ogólnie oceniam że dokonałem dobrego wyboru,chociaż jak powiedziałem jest teraż w czym wybierać.Samochodu używanego nie kupiłem bo to też jest toto-lotek,chyba że znajdzie się naprawdę pewny samochód i nie sprowadzony albo z komisu.Założenie było takie:mniejsza poj.silnika,większa moc,funkcjonalność,warunki gwarancji,koszty eksploatacji w tym serwisu.Uważam że ten samochód spełnia te warunki. Pozdrawiam czytających moją opinię.marcus.
~Marek Zawadzki e-mail: m.zawadzki1@wp.pl
Minivan 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Jak wyżej wspomniałem chciałem mieć inny samochód niż dotychczas i Meriva spełniła moje oczekiwania w ramach środków jakie mogłem przeznaczyć na ten cel.Założenia były takie:mniejszy silnik,trochę więcej mocy i większa kabina + piąte drzwi i możliwość położenia tylnego siedzenia umożliwiające przewiezienie coś większego i to wszystko. Pozdrawiam. Marek. PS.dotyczy następnego pytania.Nie wiem co będzie za 8-10 lat.
Dziennik kosztów dla Opel Meriva I
6,0