Lista ocen Opel Corsa C 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW 2000-2003 (28) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 20 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michu
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Nie wiem co za pajac wymyślił dokładkę plastikową zderzaka przedniego. Podczas mojej 5 letniej przygody zgubiłem takie 2 a zderzak spadł mi z 4-5 razy. Genialny wynalazek na zmniejszenie prześwitu do poziomu Lamborghini Aventador'a. Masakra. Poza tym ramię tylnej wycieraczki w corsie C. Na 10 Corsin które zobaczycie 10 będzie miało "zwisające" tylne ramię wycieraczki. Jest tam sprężynka która strzela fochy i większość tych aut ma ten problem.
~Robert
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Jak na 4 lata eksploatacji, przebieg 195 tys. i wiek auta nie jest źle. Co prawda zdarzały się drobiazgi (zacinający się zamek tylnych lewych drzwi, zepsuty przycisk zamykania auta z centralnego zamka na kluczyku, zatarty silniczek lewej wycieraczki, przepalająca się żarówka) ale ogólnie nie narzekam. Jeśli chodzi o rdzę to w moim aucie zaczynają się pojawiać pęcherze pod znaczkiem Opla na tylnej klapie oraz na progach.
~Borsuk
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Wyrabiające się włączniki kierunkowskazów i wycieraczek to taki trochę minus. Przepływki przekłamują odczyty co prowadzi do anomalii i dziwnych zaburzeń w pracy silnika. Alternator 75A jest trochę za słaby na tyle odbiorników prądu i zdarza się że pada ładowanie. Sytuacji nie poprawia fakt, że mamy tam pompę podciśnienia która dodatkowo go obciąża.
~eljanosik
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Tak jak pisałem wyżej. Auto kupione w czerwcu 2008 r. I właściciel, przebieg 65.000 km, obecnie 95.000 km i do tej pory tylko te gumy na wahaczach, oleje, płyny i tankowanie ;-). No i taki felerek że listw z przodu pod zderzakiem uszkadza się przy wjechaniu w twardą zaspę lub wysoki krawężnik, ale realnie trudno mieć o to pretensje, chyba że do siebie.
~kajtek1953@go2.pl
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
uszkodzone obudowy pilotów obudowy kluczyków po takim przebiegu ,zacinają się elektryczne sterowniki szyb przednich, lusterka zewnętrzne przestawiają się w czasie jazdy,częsta wymiana czujników cofania, wycieki płynu chłodniczego za alternatorem, wycieki oleju ze skrzyni biegów z uszczelki pokrywy dolnej
~igla102
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Mam już auto rok pod swoim władaniem i oprócz pierwszej wizyty u mechanika czyli wymiany paska,filtra oleju i samego oleju, filtra powietrza i jednej poduchy silnika nic mi się nie zepsóło a przejechałem nią już niecałe 20 tys.
~Łukasz
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
nic. Dzisiaj padł akumulator - zapomniałem radia i wzmacniacza wyłączyć... 2 dni... aaa - Jedyne co irytowało to piszcząca uszczelka - trzeba posmarować czymś lepkim (czyt. silikonem do uszcz.)
~Adrian
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Coś piszczy, coś skrzypi. Auto ma 13 lat, nie ma co się dziwić. Wymieniany był przełącznik kierunkowskazów, termometr. Szczegóły, które tanio i łatwo można naprawić.
~george
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Przez 30tyś odkąd kupiłem Corsę wymienilem tylko łożysko (50zł) w tylnim kole i naprawiłem dziurawy przewód w układzie klimatyzacji (300zł z ponownym nabiciem freonu).
Dziennik kosztów dla Opel Corsa C 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
5,4
~topol - topol5@wp.pl
Hatchback 1.7 DTI ECOTEC 75KM 55kW
Przejechałem 56 tyś km i nic się nie zepsuło, oooo sory - spaliła się żarówka w prawym leflektorze. Naprawa, czyli wymiana kosztowała mnie 19 zł. Poza tym nic - tylko tankuję i jeżdżę.