Lista ocen Opel Astra H (498) - Widoczność

Na liście zabraknie 508 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Piotrek
GTC 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
Linia samochodu jest atrakcyjna przez co szyby boczne tylne są dość symboliczne, dodatkowo przyciemnione fabrycznie i właściwie do tyłu nic nie widać. Przednia szybka wydaje się być "za krótka" i stojąc bezpośrednio pod sygnalizacją świetlną trzeba mieć długą szyje :)
~Lolkosia
Kombi 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Widoczność to jedna z największych zalet tego auta. Żadnych ograniczeń, wszystko jak na dłoni. Szeroka przednia szyba, tylna również. Szyby boczne duże, przejrzyste, żadnych zbędnych "upiększeń" ograniczających pole widzenia. Cofa się pewnie i bez obaw. No po prostu super.
~freQ
GTC 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Do przodu jest OK. Nic nie zasłania drogi. Do tyłu ze względu na małą szybę i szerokie słupki "C" raczej słabo. Ale mam czujniki parkowania, a auto jest krótkie, zwarte więc brak problemów z zaparkowaniem. Na duży plus zasługują lusterka boczne, duże z dobra regulacją.
~b3rs_pl
Hatchback 5d 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Z widocznością nie ma problemu. W lusterku wstecznym widać całą szybę tylną, lusterka boczne są długie i można nimi objąć znaczny obszar drogi. Słupki są raczej wąskie i nie przeszkadzają przy obserwowaniu sytuacji przed samochodem. Z cofaniem też nie ma problemu.
~preux
Kombi 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
Jest to kombi, w żadnym kombi nie ma super widoczności - jednak lusterka są ok. do tyłu przez szybe coś widać. Ja cofając do wiaty dotknąłem sie z belką drewnianą która była na wysokości znaczka opel poprostu nie widziałem. Trzeba mieć oczy z każdej strony to poprostu kombi.
~sebur
Sedan 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
do tej pory jeździłem tylko hatchbackami, to pierwszy sedan wiec zalozylem sobie pilot parkowania-bez niego mogloby byc ciezko-widocznosc do tylu masakra-przy cofaniu tam gdzie wydaje się ze już nie ma miejsca pilot pokazuje jeszcze 1,2m.Do przodu i na boki jest OK.
~Miecio
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Dobra widoczność z przodu. Dla tych co cofają oglądając się przez ramię - będzie to katastrofa. Duże tylne słupki, mała tylna szyba i spore zagłówki sprawiają, że niemal nic nie widać. Do lusterek za to zastrzeżeń nie mam - duże, wygodne, zapewniające komfort.
~Ouragan
Sedan 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Stary pojazd więc jest ok. Lusterka trochę małe a do tyłu obowiązkowo czujniki bo kufer wystaje. Zawodzi ... osprzęt! Lewe lusterko w prądzie nie działa tak jak ich ogrzewanie. Tego nawet nie ruszam po katastrofalnym doświadczeniu z naprawą czegokolwiek.
~fredzio
Kombi 1.8 ECOTEC 125KM 92kW
widoczność w przód raczej standardowa, bez problemów wszytko widać. Trzeba jedynie uważać na pole w okolicach przedniej lewej belki. Tyl jak to kombi .. kwestia przyzwyczajenia. Jeszcze nie uderzyłem zderzakiem, mimo ze nie mam czujników. Zona również :)
~rafix
Kombi 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
Tu niestety nie jest najlepiej - ale też coś za coś, uklad linii nadwozia ogranicza widoczność do tyłu, napisałem coś za coś bo jest to jedno z ładnieszych kombi w tym segmencie. Jak dla mnie 3,5 pkt - tyle nie moge dać więc daje 3 pkt.