Lista ocen Opel Astra H (500) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 506 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Conrad
Hatchback 5d 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
kto kupuje gtc ten raczej nie zaklada ze na tylnich siedzeniach czesto beda podrozowac pasazerowie, wsiadanie jest troche utrudnione do tylu, (mimo duzych przednich drzwi), ale jak sie juz zajmie miejsce z tylu mozna wygodnie podrozowac w dwie osoby, z przodu duzy komfort, przydal by sie tylko podlokietnik:) ale mozna dokupic, bagaznik jak w 5 drzwiowym, wiec duzo miejsca
~Michał
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Zakres regulacji fotela jest bardzo duży. To samo z kierownicą, którą można regulować w 2 płaszczyznach. Ilość miejsca z tyłu jest mocno ograniczona, gdy kierowca ma więcej niż 180 cm wzrostu, ale to tylko segment C, więc nie można spodziewać się fajerwerków :) Bagażnik jest w pełni wystarczający do tygodniowego wypadu na wakacje dla 2 osób.
~Jakub
GTC 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Kierowca i pasażer z przodu świetnie! Dużo miejsca dla jednego i drugiego. Tylna kanapa to już sprawa wygląda tak że miejsca jest wystarczająco, nie chciałbym jednak odbyć dłuższej podróży z tyłu tego samochodu. Do okazjonalnego przewiezienia więcej niż 2 osób jest całkowicie wystarczająco. Tak jak wspomniałem nie jest to żaden rodzinny samochód.
~Macior_97
Hatchback 5d 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
O ile z przodu dla kierowcy i pasażera znajduje się dużo przestrzeni, o tyle z tyłu nie ma mowy o jakimkolwiek komforcie dla pasażerów powyżej... 13 lat. Tylna kanapa przeznaczona raczej dla dorastających dzieci niż dla dorosłych ludzi. Ale nikt nie powiedział, że jest to limuzyna. Prędzej o tym modelu mówi się, iż jest to auto dla par ;)
~Tomasz
Hatchback 5d 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
daje słabe 4 z powodu pasarzerow z tylu wystarczy ze siadze 2 metrowy facet z przodu i trochę większy niż przeciętna wzrostu w kraju i już sie robi tam mało miejsca ale to nic dziwnego w koncu male autko mozna mu to wybaczyć dobrze ze nie trzeba głowy chować z tylu jak juz z wymienionym wcześniej w focusie z przodu jest sam raz miejsca
~Andrzej B.
Kombi 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
Mam 190 cm wzrostu i spędzałem w tym samochodzie po kilkanaście godzin dziennie - przejazdy ponad 1 000 km/dobę. I jestem bardzo zadowolony. Pasażerowie z tyłu mają trochę mniej miejsca na nogi niż w Passacie B5, który ma ten sam rozstaw osi. Moi pasażerowie mówili, ze w Passacie B5 było ciut lepiej, ale było gorzej w Skodzie Octavii II.
~defx
Hatchback 5d 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Z przodu wytarczająco (wzrost 182cm) Z tyłu nie jest źle jak na tą klasę, ale tak powiem \"na styk\" Wprawdzie jeździłem też w 5 dorosłych osób więc się zmieszczą ;) Fotelik zamontowany z tyłu i córa kopie już w przedni fotel... więc jak wspomniałem... Tył \"na styk\" dla dużych, w sam raz dla mniejszych :) Nad głowami przestrzeń ok.
~Slawekch1971
Kombi 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
Z przodu przestrzeni jest wystarczająco (mam 184 cm) ale za to z tyłu troszkę brakuje.. Dla pasażerów może nie ale jak jest dziecko w foteliku... :-(( Ale za to bagażnik na piątkę. Duży i o prostych ścianach.. 500 litrów ale naprawdę jest gdzie włożyć bagaze dla trzech osób, zabawki, wózek głęboki... I zamyka się roleta :-))jak się dobrze upchnie..
~Macik
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Mimo przesiadki z Yarisa wciąż mało miejsca na łokcie - przepychanie się z pasażerem z przodu. Tylna kanapa nieprzesuwna. Gdy z przodu siedzi pasażer to dla dziecka w foteliku brakuje luzu na stópki. Z kolei jeśli pasażer przesunie się do przodu to nie otworzysz schowka. Na wysokość - bez uwag. Ale dopiero Astra 4 posiada konsolę \"na miarę czasów\".
Dziennik kosztów dla Opel Astra H
6,3
8,6
9,5
~piotr00lodz
Kombi 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
Przy zakupie o przestrzeń bałem się najbardziej. Auto projektowane pod 2 osoby dorosłe i 2 dzieci z tyłu. Myslę że 4 wysokie osoby dorosłe mogą mieć lekki dyskomfort na długiej trasie. Napewno opcja przesuwanej tylniej kanapy rozwiązuje ww. problem. Ogólnie auto dla rodziny 2+2 jest OK. Bardzo duży bagażnik (chyba nawet lekko za duzy)