Lista ocen Opel Astra H (509) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 497 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~zawiedziony uzytkownik
Hatchback 5d 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
auto jest potwornie głośne, dzwięk silnika metaliczny i nieprzyjemny, pozywzej 3000 obrotów i przy szybkosciach powyzej 100km/f hałas jest nie do zniesienia, slychac wszystko, silnik, hałas opon, nowe auta niższej klasy pod tym względem przewyższają opla astrę III z silnikiem 1,4. Hałas to największa wada tego auta, w mojej opinii dyskwalfikująca go w tej klasie cenowej.
~preux
Kombi 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
Miałem dać przeciętnie bo niby ma podwójne uszczelki, ale jak są boczne wiatry to słyszę szum powietrze jakby wdzierał sie do środka. Poza tym drzwi słabo wyciszone poprawiłem to sam, efekt jest ogromny w końcu dźwięk z głośników idzie do auta na nie w blache.. Kabina dobrze odizolowana od komory silnika tu jest dobrze nie słychać silnika. Dam 4.
~Gary
Hatchback 5d 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Do 50 jest dobrze do 100 po japońsku jakotako. 150 to już prędkości dające dobrze się słyszeć. Prędkość maksymalna wymusza częste przystanki na trasie. Może taka polityka firmy - jedziesz szybko to musisz odpocząć co jakiś czas. Pamiętam jednak zawsze - to tylko kompakt. Dramatu jednak nie ma i jest podobnie jak w pozostałych kompaktach.
~ben
Kombi 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
Jest dobrze - kiedy silnik się nagrzeje, trzeba się wsłuchać, czy to na pewno diesel. Denerwują mnie osoby, które wsiadają zimą do auta przy -15stC, jadą nim na zakupy i w drogę powrotną, łącznie 10 km i narzekają, że silnik ordynarnie pracuje.. to diesel, musi się rozgrzać, zanim osiągnie pełnię swojego uroku!
~andy85@gazeta.pl
Kombi 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Oryginalne letnie opony Brigstone Turanza są głośne jak czołgowe gąsienice, za to trzymanie mają rewelacyjne. O zgrozo, zimówek Continental prawie nie słychać. Wolałbym, żeby było odwrotnie. Chyba zacznę jeździć na zimówkach latem:) Poza tym głośność jest do przyjęcia, ale nie zgrzeszyłby Opel wyciszając to autko nieco lepiej.
~Miecio
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Największy mankament tego auta. Jak na tą klasę, to zdecydowanie za głośno. Przy 100 km/h dochodzi nas nieprzyjemne buczenie. Powyżej 120 km/h albo odkręcamy radio na full, albo nakładamy słuchawki na uszy. Niestety autem można śmigać 160 km/h, ale trzeba to okupić poziomem hałasu. Chyba, że ktoś lubi odgłos zarzynanego silnika.
~Michał
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
W mieście wyciszenie jest świetne. Wyraźny szum powietrza i dźwięk silnika słychać dopiero przy prędkości około 110-120 km/h. Podczas ostrego przyspieszania jednostka nie jest przesadnie głośna, co nie powoduje zbytniego dyskomfortu akustycznego, mimo że ten silnik trzeba często wkręcać pod czerwone pole :)
~DeVeDe
Kombi 1.6 turbo ECOTEC 180KM 132kW
Jestem milo zaskoczony. Jest naprawde cicho. Winą poniekad jest benzynowy silnik turbo ktorego nie slychac, poniewaz nie trzeba go wysoko krecic zeby jechac. Jak krecisz wysoko to logiczne ze bedzie glosno. Spalanie tez mocno wzrosnie. W samochodzie nic nie trzeszczy, nic nie puka, nic nie stuka.
~Emkey
Hatchback 5d 1.8 ECOTEC 140KM 103kW
Jest cicho, bardzo cicho, cichuteńko.... :) Dobrze wyciszona kabina, do której po zamknięciu szyb i drzwi nie docierają prawie żadne natarczywe odgłosy z otoczenia. Wersja COSMO ma dodatkowe uszczelki w drzwiach chroniace przed deszczem i wilgocią, co w sposób pośredni dodatkowo wycisza również wnętrze.
~Damian
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Jedyna rzecz do której mogę mieć jakiekolwiek zastrzeżenia, wydaje mi się że powinno być nieco ciszej jednak jest to do przyzwyczajenia, i przy wyższych prędkościach ( + 110 km/h) silnik pracuje bardzo równo i jakby się wycisza także w trasie nie ma z tym problemów.