Lista ocen Opel Astra H (92) - Karoseria

Na liście zabraknie 914 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Schreder
Hatchback 5d 1.8 ECOTEC 125KM 92kW
Lakier bardzo trwały, lekki nalot korozji w okolicach progów z tyłu. Poza tym zero problemów. Trzeba zwracać uwagę na syf, który gromadzi się w nadkolach. Żeby nie zniknęły nam błotniki z przodu trzeba się tym zainteresować. W przeciwnym wypadku zardzewieją od środka.
~Michał
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Nie miałem z nią żadnych problemów. Lakier w kolorze Pannacotta wygląda świetnie, nie mam żadnych odprysków. Dzielnie znosi wszystkie ulewy i śniegi. Na pewno bardzo się wyróżnia między większością srebrnych (dużo Astr H jest w tym kolorze) i ciemnych samochodów.
~ljastrzab
Kombi 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
4 gwiazdki za delikatną korozje pod tylna tablica rejestracyjną i koło lusterka. Wystarczyły zaprawki, nie wymagało lakierowania. System montowania lusterek do karoserii sprawia, ze na drzwiach powstaje zaciek i miejsce podatne na korozję.
~Bober
Hatchback 5d 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Auto poniżej oczekiwań auto po 5 latach zaczęła wychodzić rdza spod lusterek na łączeniu. Auto z rocznika 2012. Obecnie koroduje cała klapa z tyłu robione w ASO bo co roku przechodzi przegląd blachy i ASO daje gwarancje na preformacje blachy.
~Kkkloku
Hatchback 5d 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
Nooo nie wiem co mam tutaj powiedziec bo auto blisko 20letnie- odpryski (male bo male) trafiaja sie w coraz wiekszej ilosci miejsc, ruda tez powoli wkracza na rejon, ale przypomne jeszcze raz ze auto ma 19(!!)lat
~Tomek
Hatchback 5d 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
16 lat i zero rdzy, tutaj wielki plus dla Opla za zabezpieczenie przed korozją, minus za cieniutki lakier w moim roczniku, po prostu zanikał z czasem i wychodził z pod spodu szary podkład na całej długości auta ... :D
~chybakpicie
Cabrio 1.8 ECOTEC 140KM 103kW
Sztywność bez dachu jest znośna, porównywalna z innymi CC. Bagażnik całkiem spory, miejsce z tyłu jest użytkowe a nie tylko na pokaz - choć kąt między oparciem a kanapą raczej nie pozwala na wielogodzinną jazdę.
~Piotr
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 125KM 92kW
Mimo wieku bardzo dobrze się prezentuje i nadal ciekawie wygląda. Jedyna wada to listwa chromowana na tylnej klapie - przy otworach montażowych pojawiają się odpryski a potem pewnie pojawi się ruda.
~Piotrrr
Kombi 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
Są miejsca w których mogą się już pojawiać drobne ogniska korozji (klapa tylna w okolicach chromowanej listwy, błotnik przedni u styku drzwi i progu). Jednak wczesna reakcja może unicestwić ten problem.
Dziennik kosztów dla Opel Astra H
6,3
8,6
9,5
~Magda
GTC 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
Mimo 13 lat na karku ruda jej jeszcze nie chwyciła, choć od 3 lat stoi pod chmurką. Lakier nie blaknie. Jedyny mankament to rysa na tylnej klapie, która była podczas zakupu, ale tak naprawdę nie idzie dalej.