Lista ocen Opel Astra G Sedan 1.8 16V 116KM 85kW 1998-2001 (6) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 8 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~foreks
Sedan 1.8 16V 116KM 85kW
zdarza sie, jak w każdym oplu. szczęśliwie jeszcze lusterka zdalnie sie ruszają, szybki też, ale trwałość do bani. szuflada od schowka u mnie nie wiem kiedy się wyłamała, podobnie u kumpla ten sam rocznik, więc nie przypadek. inne plastiki również łamliwe. szczęśliwie tylko te zazwyczaj mało użyteczne na codzień. firmowe gumowe dywaniki jakby od innego wozu, a jak wchodziły pod sprzęgło, bywały problemy.
~Kluko
Sedan 1.8 16V 116KM 85kW
To jest nudne auto - lejesz i jedziesz. na 100 000 km nie było żadnej awarii!!! Raz wymieniłem sprężynę z tyłu - moja wina - kafelki do łazienki ważyły z tonę. Jedna wada to żarówki - w bagażniku mam przynajmniej 2 zapasowe H7 - wymiana żarówki zajmuje mi już poniżej minuty (hi hi).
~MG
Sedan 1.8 16V 116KM 85kW
Auto mam dopiero 8 miesięcy. Z drobiazgów - nieco szwankowała stacyjka, wymieniona syrana alarmu i czujnik maski, od początku przetarty airbag przy obręczy kierownicy. Brud na przepusticy przyczyną przygasania na luzie.
~mila90@poczta.onet.pl
Sedan 1.8 16V 116KM 85kW
Bardzo dobrze wykonczony jedynie czego można się przyczepić to tylko i wyłącznie kierownicy. Na reszcze elementów przy tym przebiegu wzorowa - nie widać żadnych oznak że auto ma więcej niż 20tys.
~Maciejka
Sedan 1.8 16V 116KM 85kW
Nic. 100 000 i nawet 1 malutka część. Nie wspominam o przednich żarówkach przepalających się non-stop ale to wada fabryczna tego modelu (średnio 4-6 na sezon).
~nico_1
często wymienia się żarówki