Lista ocen Opel Astra G Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW 2000-2004 (25) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 16 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Ernest
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
auto zakupiłem o 2-giego właściciela przy przebiegu 200K km. Pierwszym właścicielem była firma chemiczna - samochód jezdził na firmie przez 5 lata i głownie na trasach (przejechali 180k km) Przy 200k km wymieniono szczotki alternatora, wszystkie płyny. Przy 215 k km wymieniłem rozrząd oraz akumulator. Przy 230K km do wymiany poszły przednie łożyska kół oraz tylne amorki, klocki + tarcze hamulcowe.Przy 255 k km wymieniłem chłodnice klimy bo...
~Onlinemaster
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Kupiłem Astrę z tym silnikiem opierając się o opinie na temat niskiego zużycia paliwa właśnie z tego portalu. Nie wierzyłem że te silniki tak mało palą do czasu kiedy nie przekonałem się o tym na własnej skórze! :-) Rzeczywiście to auto jeździ o kropelce, jednak zaznaczam że ja mam bardzo lekką nogę, naprawdę rzadko wskazówka obrotomierza przekracza 2500 obr, to są sporadyczne przypadki kiedy muszę wyprzedzić jakąś zawalidrogę, na zimnym...
~Krasnal
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Stałe spalanie, przewidywalne z dużą dokładnością. Pełny bak (50l)w trasie wystarcza na ok 1000-1100 km (spokojna jazda 90-110), w mieście pełny bak to 800-850 km. Jakbym wyczyścił turbinę powinno być jeszcze lepiej. Najmniej spalił 4,5-4,7 w mieście maksymalnie 8,0 w mieście -20C z niesprawnym przepływomierzem.
~monsior1
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Zużycie paliwa rewelacyjne, w każdym terenie. Ceny przeglądów nie oceniam bo kupiłem samochód jako używany. Jeżeli chodzi o koszty napraw spokojnie określam je jako jedne z najniższych na rynku. Utrzymanie samochodu nie sprawia żadnych problemów i nie nadwyręża portfela. Wzór do naśladowania.
~Jacek445
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Jeśli chodzi o zużycie paliwa to dałbym 5+. Czy to w mieście, czy to w trasie, czy samotnie czy w 5 osób z pełnym bagażnikiem, zawsze poniżej 6l. Ekonomicznie jadąc można nawet zejść do 4,5. Ale usterki sprawiają, że auto jest drogie w eksploatacji.
~Marek
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Silnik bardzo oszczędny, trudno go zmusić do większego spalania. miasto 6, trasa 4,2-4,5. Mój pierwszy samochód, który spala tyle i ile podaje producent !!!! Przeglądy poza ASO. Masa zamienników. Tani w eksploatacji, choć droży od astry I.
~karter
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
na jednym baku (52 litry) zrobiłem 1100 km, na trasie można spalić 4,5 l/100 km przy prędkości 100 - 140 km/h, w mieście 5-6 l/100 km, z włączoną klimatyzacją około litr oleju napędowego więcej,serwis średni cenowo,ale do przyjęcia,duża liczba ASO
~marko
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Chyba największy pozytyw. Pali malutko (mi ok 5l/100km, 70% miasto 30% trasa). Ceny przeglądów i ewentualnych wymian relatywnie niskie. Generalnie tanie w utrzymaniu autko.
~G
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Pali bardzo mało, więc na paliwie oszczędzam. Części tanie, ale ciągle coś jest do wymiany, więc na tym tracę.
Dziennik kosztów dla Opel Astra G Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
5,4
~kolor1
Kombi 1.7 DTI 75KM 55kW
Ekonomiczność rekompensuje wszystkie inne braki. 5,8 ON w mieście (a ja jeżdżę głownie w mieście )- to jest to!
Opel Astra G Kombi