Lista ocen Opel Astra G Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW 2003-2009 (17) - Silnik

Na liście zabraknie 5 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Lasot
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Tu jest dobrze i tragicznie. Dobrze jeśli chodzi o spalanie bo jadąc 100/110 km/h spalanie trzyma się w granicy 5 litrów. W miejskiej jeździe nie przekracza 6,5l. Dbając o wymianę płynów i nie dręcząc zimnego silnika odwdzięczy się wieloletnią bezawaryjnością. 15 lat, 350tyś przebiegu i żadnych problemów (poza zgremniałymi uszczelkami przy misce olejowej). A teraz minusy... ten silnik to dramat jeśli chodzi o kulturę pracy. Jest tak głośny, że...
~Garet
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Jak dla mnie REWELACJA jak na 1,7 i 80 KM. Poprzednio jeździłem Astrą 1,6 16v 100 KM i powiem, że w trasie to ten diesel przy tych samych prędkościech i bez żadnych redukcji zbiera się lepiej niż stu konny bebzyniak. Tutaj jest naprawdę BARDZO dobrze. Świetny trzeci i czwarty bieg. Do 130 km/h cicho nie ma się wrażenia, że jedzie się Diesel'em.
~Danek
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Silnik to największa tragedia 6 mechaników nie mogło odszukać usterki jaką był sterownik pompy 1000zł potem świece 240zł a ostatnio EGR nowy kosztuje 1900zł ja dałem używany i po miesiącu znowu musiałem go wymienić. Do tego klekocze jak stary mercedes i odpala po 2-3s gdzie stara F robiła to przy 25stopniowym mrozie od kopa!
~Marcin
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Jesli chodzi o sama kulture pracy to jest dobrze. Co do elastyczności to troszke słabiej- dopiero pow 2200 obr zaczyna sie wkręcać- najlepiej 3 tys obrotów i chce jechać. Pamiętajmy ze to kombi i tylko 80 KM- rekompensuje na stacjach cpn przy tankowaniu:). Co do usterek to tu jest ZLE!!! czytaj niżej
~Rafał
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Nie miałem z nim większych problemów. Kiedy trzeba można jakotako depnąć jednak bez rewelacji. Były by 3 gwiazdki jednak spalanie w okolicach 5l na 100 mnie urzekło :)
~Krzysiek K
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Jak na Diesla pracuje przyzwoicie, rzadko przy pełnym obciążeniu silnika daje dym z rury. REwelacji z przyśpieszeniem nie ma, ale do sprawnego poruszania się w zupełności wystarczy.
~AutoMag
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
To najleprzy element tego samochodu. Pomimo małej mocy 80KM spokojnie można wyjechać w trasę zwłaszcza, że przy tym pali naprawdę niewiele
~maciejewski
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Astra 2 to dobry samochod dla ceniacych ekonomiczne silniki bo ona taka jest silnicze pracuje cicho nic sie nie psuje nie puka takze polecam
~Zulu-Gula
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
Silnik dosyc mocny. Codziennie autko zabierało kilkaset kg pasażerów i dawało radę. Czy oszczędny? To zależy ile zjedli. Dośc elastyczny. Raczej cichy
~toor
Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW
część delikatnych i kosztownych podzespołów umieszczonych jest na dole silnika gdzie są bardziej narażone na korozję i negatywny wpływ środowiska
Opel Astra G Kombi