Lista ocen Opel Astra F Hatchback (617) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 1113 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~rafi1654@wp.pl
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Jak w 360. Słychać wszystko, nawet wentyl. chłodnicy. Powojenna zemsta Niemców. Plastiki są wykonane z materiałów które skrzypią specjalnie. Nawet lekko niedomknięta szyba drga tak, jakby kitem była uszczelniana.
~Bartek
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Tu OPEL chyba zaoszczędził parę euro... Słychać dużo, ale rekompensują to całkiem przyzwoite głosniki do tego dokupłem niezłe radio i nie słychać podmuchów wiatru ani silnika, który na wyższych obrotach strasznie wyje.
~jasin
Hatchback 1.6 i 71KM 52kW
Dobre. Przy większych prędkościach słychać świst powietrza i przy wysokich obrotach robi się głośno, ale nie jest to uciążliwe, nawet z przepalonym tłumikiem nie było głośno. Denerwujące trzeszczące plastiki ale ten typ tak ma.
~Grand Sport Injection
Hatchback 2.0 i 16V 150KM 110kW
Wyciszenie bardzo dobre, pod warunkiem ze wszystkie elementy sa na miejscu tzn tylna pulka, plus seryjny uklad wydechowy. Przy wyzszych predkosciach jest troche gloniej ale wiadomo auto nie jest duze a i silnik tez musi pracowac.
~CP3
Hatchback 1.6 i 71KM 52kW
Raczej dobrze na wyższych biegach nie słychać silnika;d dopiero przy około 130 pojawia się większy hałas. Jak jest przy wyższych prędkościach nie wiem bo najszybciej jechałem 140;p(więcej nie wolno;p)
~Adik (miałem już dwie Astry)
Hatchback 1.7 D 60KM 44kW
Powyżej 100km/h słychać szum powietrza. Pewnie jak było nowe to tego nie było. W Golfie III ciszej trochę. Silnik na wysokich trochę za bardzo słychać, ale na stacje benzynowa jeździ się baaaardzo rzadko.
~Jaroldinho
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Gdy się kręci wysoko silnik, może być trochę głośno. Słychać równiecz opory toczenia opon i opływający samochód wiatr. Jednak prowadzenie rozmowy czy słuchanie radia jest jak najbardziej możliwe.
~Krokiew
Hatchback 1.4 Si 82KM 60kW
Jak wcześniej wspominałem przy większych prędkościach (120km/h<) robi się głośno, ale znośnie.W moim przypadku pewnie jest to spowodowane brakiem mat wygłuszających.Ale przy 110km/h jest w miarę cicho.
~Seba
Hatchback 1.6 i 16V 100KM 74kW
Wyciszenie dobre, dopiero powyżej 3500 obrotów zaczyna być głośniej, ale to sama słodycz słuchać tego silnika. Nieco głośniejszy na oponach zimowych, ale to normalne. \"Drogi\" jako takiej raczej nie słychać.
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Samochód nie jest wyciszony zbyt dobrze, bo gdy silnik przy wyzszych prędkościach przestahje być słyszalny, to grają opony i głośno szumi wiatr. Ale nie trzeba krzyczeć żeby rozmawiać :)
Opel Astra F Hatchback