Lista ocen Opel Astra F Hatchback (738) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 992 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~ppiotrek2000
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
305 000 km, w sumie patrząc z perspektywy czasu ciężkiej eksploatacji i nie widać żadnych śladów zużycia, biegi dalej wchodzą bezproblemowo i precyzyjnie. No dobra jest ślad zużycia - skruszyła się ze starości gałka do zmiany biegów :-)
~antonimrugala@poczta.onet.pl
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
Całkiem, całkiem. Kupiłem używanego i nie wiem jaksię z nim obchodził poprzedni włąściciel i mój Asterix już trochę przejechał, może dlatego czasem tzreba dwa razy wysprzęglić żeby wrzucić jedynkę. Octavii dałbym 5 z zamkniętymi oczami.
~MatadorXXX19346XXX
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Skrzynia jak skrzynia, troszeczkę na początku wchodziła dwójka i jedynka ciężko, ale po wymianie płynu przekładniczego i przejechaniu parenastu kilometrów skrzynia chodzi płynnie a zmiana biegów to czysta przyjemność.
~zibi
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
jak chyba wszystkie egzemplaze ten tez boryka sie z problemami przy wrzucaniu jedynki i wstecznego. czasami jedynka nie chce wejsc ale wtedy wystarczy jeszcze raz sprzeglo nacisnac. przy wstecznym rozpoznawalny zgrzyt.
~RedSoon@op.pl
Hatchback 1.8 i 90KM 66kW
1 bieg i wsteczny ma tendencję do tzw. haczenia, ale ten typ już tak ma. \"Skrzypi\" pedał sprzęgła ale to też nie wada, tak mały mankament. Po przyzwyczajeniu się nie robi mi to różnicy. Przełożenia dobrze zestrojone.
~przemolski astraklub.pl
Hatchback 1.6 i 16V 100KM 74kW
Niestety skrzynia chodzi słabo tzn. często opornie wchodzi jedynka albo redukcja na dwójke. A o szybszej zmianie biegu możemy zapomnieć. W moim poprzednim autku bmw e30 r 90 skrzynia chodziła idealnie i bardzo precyzyjnie.
~jkl_23@o2.pl
Hatchback 1.4 Si 82KM 60kW
Skrzynia chodziła super, aż nagle zaczęła lekko szumieć, sprawdziłem poziom oleju i tu ku mojej złości sucho. Mój błąd bo nie sprawdziłem od razu. Po dolaniu trochę się uciszyło. Biegi wchodzą pewnie lecz z lekkim oporem.
~KaMiL KrK
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Czestym problemem jest wrzucenie biegu wstecznego ostatnio nie mniejszy problem z jedynka dwojka tez zaczyna szwankowac najczesciej przy redukcji ale podobno ople tak maja.Na + krotka przekladnia skrzyni biegow.
~Rafał
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
przerażliwie "krótka" skrzynia!!!!!!!!! tym nie można podróżować!! przy 90km/h na piątym biegu silnik wyje i ma prawie 3,5 tyś obr/min. skandal!!!!! no i oczywiści jak to w oplu pierwszy bieg niezbyt precyzyjnie wchodzi.
~herkules
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
wedlug mnie to najwiekszy mankament. miedz 2 a 5 pracuje ok, ale jedynka czesto wchodzi topornie. ponoc te astry tak maja. w porownaniu do skrzyni vw polo ta w oplu dziala kiepsko....to jedyna rzecz ktora bym poprawil w mojej astrze
Opel Astra F Hatchback