Lista ocen Opel Astra F Hatchback (658) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 1072 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~KaMiL KrK
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Korek zbiorniczka plynu chlodniczego Awaria wycieraczek i spryskiwaczy Waz przeplywu powietrza Linka otworu maski Urywajace sie klamki odpadajace plastiki foteli trzeszczacy kokpit Zarowka swiatla postojowego Zarowki swiatel mijania Wycieki oleju Mieszek przy przednim kole
~astrolot
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
Wadą oplowskich silników 16V jest apetyt na olej. Dotyczy to szczególnie 1.6. Może się okazać ze po pewnym czasie bedzie nas czekać wymiana pierśćieni, uszczelniaczy..planowanie głowicy.. mnie bierze 1l/10tkm Castrola 10w-40 i z tego co wyczytałem.. raczej norma ;). Pod tym względem trwalsze silniki 8v.
~ppiotrek2000
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Denerwują żaróweczki w tablicy, żeby je wymienić trzeba rozebrać cały środek, trochę za szybko zużywają się sworznie w drzwiach, przez co opadają drzwi. Brak zaworu zwrotnego przy pompce spryskiwacza a co za tym idzie jak masz mało płynu z zbiorniku to czasami trzeba długo pompować zanim doleci na szybę.
~Halsu
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
zalezy jak sie uzytkuje , chciałem szybko okno otworzyc i korbka uleciała ... pewnie jak bym to zrobił tak jak zazwyczaj dalej by była sprawna ... popielniczka dla tylnych pasazerów otwiera sie samoistnie z niewiadomych przyczyn ... zamki sie przycinają , ale jak sie odpowiednio wszystkim zajmie jest ok
~xhusar
Hatchback 1.6 i 71KM 52kW
Sypnąć się może dosłownie wszystko, ale wielki + na ceny części, klamka 7zł, tuleje w zawieszeniu po 10 zł, termostat 40zł czy sprężyny 50zł za sztukę, ceny ani trochę nie zrujnują a naprawy można wykonać bez większej znajomości mechaniki, najprostszymi narzędziami.
~mateush89
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Ciągle jakies pierdoły, wymiana 2 razy linki sprzęgła, 2 uszczelki pod pokrywe zaworów nic nie dawały staremu gniotowi dalej ciekł olej, 2 regulacje LPG, kosztowne łożysko z ABS, krzywy wałek rozrządu przez co klepały popychacze, wpadający pedał hamulca w podłogę
~pasymek001
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Nigdy samochód nie wrócił na lince albo na lawecie wszystko prawie niezawodne... A co do drobiazgów to lekko skrzeczące plastiki które trzeba nastawić, czasami coś brzęczącego lub co u mnie występuje palące się żarówki w prawej przedniej lampie lub przy pokrętle nawiewu w kabinie...
~Marcin
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Mało awaryjne auto, Przepalają sie żarówki na desce rozdzielczej ale nauczyłem sie i sam wymieniam. Groszowe sprawy. 108 tys. przebiegu i tylko termostat wymieniony i oczywiściie roząd. Zawieszenie brdzo wytrzymałe. Oryginalne amortyzatory trzymają się dobrze .
~Rafi
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
niedziałające czasem lusterko elek.prawe(samo wybiera kiedy chce działac) przepalone zarowki kokpitu ale auto ma 15 lat teraz mam diody zarówka w schowk utez działa kiedy chce to samo z oswietleniem kabiny (pracuje nad tym) jak kupilem klakson nie działał
~Pietros
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Jak do tej pory przez dwa lata mnie nie zawiodła ani razu i niech tak pozostanie. Czasami psuja sie takie głupotki elektroniczne ale sa nie grożne i Łatwe w naprawie zdaza sie tak ze nie swieci jedna czesc podswietlania tablicy ale po chwili sma sie wlacza i jest juz ok
Opel Astra F Hatchback