Lista ocen Opel Astra F Hatchback (573) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 1157 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~antonimrugala@poczta.onet.pl
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
Wcale nie chciałem kupować Opla, ktoś mnie kiedyś zraził. Na oku miałem Octavie I po liftingu lub Passata z diesel´em ale, że na przyzwoitą Octavię trzeba wyłożyć ok. 20 tys. a za 18 tys. masz Passata z 1997 to wolałem kupić Astre II 98/99 za 16 tysięcy na gotowo (z deską, która na początku mi się nie podobała, a do samochodu przekonałem się gdy dokładnie się mu przyjżałem) klima, 2x el. szyby, el. i podgrzewane lusterka, ABS, 2x...
~Wojtek38białystok
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
jakośc jest dość dobra - zadowalająca. Cena za kilkuletną astrę - do przyjęcia. Za kikanaście tysięcy złotych w grudniu 2004 r. nie kupiłbym nic lepszego. Np toyota, nissan czy samochody niemieckie były mocno droższe. A podobnej wielkości samochód, np lanos, punto był niewiele tańszy. Ponadto części zamienne i eksploatacyjne są dość tanie, np w odniesieniu do skody fabi. Reasumując jestem zadowolony z zakupu astry, chociaż do pełnego szczęścia...
~batman.foto@gmail.com
Hatchback 1.8 i 90KM 66kW
W chwili obecnej używana astra na rynku wtórnym to wydatek od. 3,5tys. złotych, co moim zdaniem czyni ją jednym z najlepszych opcji wśród aut używanych w tej kategorii cenowej. Wersja 1.6 jest bardziej ekonomiczna niż 1.8 i ma całkiem przyzwoite osiągi. Diesel 1.7 to sprawdzona konstrukcja, jest nie do zajechania, ekonomiczny, ale o dosyć niskiej kulturze pracy. Wersja 1,4 podobno trochę za słaba... Wykonanie na przyzwoitym poziomie
~CP3
Hatchback 1.6 i 71KM 52kW
za te cenę nie ma lepszego auta na rynku!tani i dobry. bardzo popularny a co za tym idzie tanie części i łatwo dostępne.Jedynym mankamentem jest rdza która na szczęście omija mój egzemplarz;)poza tym myślę ze to jeden z najładniejszych samochodów lat 90, przynajmniej jeśli mówimy o przystępnych samochodach(a nie o jakichś bentleyach czy ferrari)oczywiście to kwestia gustu ale wiele osób z którymi rozmawiałem podziela moja opinie;)
~bogdan_bezeg@op.pl
Hatchback 1.6 i 71KM 52kW
Jakość odpowiada cenie w zupełności. W stosunku do Toyoty wymaga mniej codziennej troski i kontroli przed każdym wyjazdem a każda awaria jest łatwa do identyfikacji, w czym pomagają doskonalłe wskaźniki. Konieczna dokladna instrukcja po polsku w przypadku nabywania nowego auta i podania w niej polskich odpowiedników płynów. Zbyt mała ilość zapasu lakieru do renowacji drobnych otarć.
~Krzysztof
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Idealna. Za kwote za jaką można dostać Opla Astre ciężko jest znaleźć autko tak porządne i tak fajne. osobiście nie byłem przekonany do Opli, jednak po sceptycznym zakupie Astry szybko przekonałem się do tej marki. Ma co do prawdy parę wad, takich jak: ciężko wchodzi dwójka, delikatne podcieki pod silnikiem, itp. Jednak cena, jakość jazdy, cena części i spalanie rekompensuje te drobne niedoróbki.
~yab
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Auta raczej tanie w zakupie, ale to rekompensuje fakt, że raczej będzie coś w nich do naprawy i w to w większości przypadków karoseria. Generalnie pewny zakup, bo w zasadzie każdy mechanik wie jak to naprawić i na każdym złomie można znaleźć rozbitą Astrę. Jednak jak ktoś chce zaryzykować, to może w podobnej cenie kupić bardziej zadbane auto mniej znanych marek
~Timex
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Kupilem swoja Astre z 93 roku za 1250 euro, wiec w przyzwoitej cenie ! A gdybyscie ja zobaczyli to powazne doznac mozna szoku ! Wyglada jak nowa ! Wiezcie czy nie nawet z rdza na tylnych nadkolach nie mam problemu ! ( a mam ja rok) ! czesci tanie , naprawy nie skomplikowane ... tylko to spalanie ... ale w koncu 1.6 , 8V i 1 tona ... Ogolnie rzecz biorac auto jest super !
~fan
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
W 1996 r zaplacilem za to auto 42000 zl. Spodziewalem sie czegos wiecej za te pieniadze, bior4ac pod uwage, ze z tzw. dodatkow otrzymalem ABS, jedna poduszke , centralny zamek i niezwykle drogi ale za to najprostszy amerykanski auto-alarm marki Prestige. Za jego cene moglbym poza siecia Opla zalozyc wielofunkcyjny alarm najnowszej jak na tamte czasy generacji.
~Tomek. email:httr@wp.pl
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
decydując się na podstawową wersję otrzymujemy może i spory samochód ale... w wersji ABC czyli absolutny brak czegokolwiek. Wybierając bogatszy model (100KM) trzeba już zapłacić ok 50 tys., dobierając klimatyzacją, ABS i inne możliwe dodatki - 60 tys. Opel oszalał bo za te pieniądze możemy pozwolić sobie na naprawdę coś o wiele lepszego i z dłuższą gwarancją.
Opel Astra F Hatchback