Lista ocen Nissan Sunny B13 Sedan 1.4 16V 75KM 55kW 1990-1995 (31) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 40 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Mariusz
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Tani niezawodny samochód - w przedziale cenowym do 3000 zł wg mnie jedyny wybór (wiem że wszyscy tak piszą o swoich samochodach ale jeździłem już różnymi tak tanimi samochodami i wiem co mówię). Polecam dołożyć kilka stówek i kupić wersję 1.6 - ma obrotomierz, el szyb,y el lusterka, centralny zamek a czasem ABS no i przy niewiele większym spalaniu ma lepsze osiągi.
~adi_w286
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Ja swojego kupiłem za 700 zł :) Chyba nic dodać ni ująć. Normalnie te model chodzą w przedziale 1 tys. - 3 tys. (GTI nawet ok 20 tys.) Za niewielkie pieniądze mam dość niezawodne auto. Przekonałem się do japońskiej motoryzacji, do której miałem zawsze dystans.
~vasquez1979@wp.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Za małe pieniądze można kupić naprawdę fajne autko czasami nieźle wyposażone i przede wszystkim niezawodne. W polu gdzie jest pytanie "czy kupiłbyś ten model jeszcze raz?" zaznaczę "tak" ale najchętniej dwulitrową wersję GTi lub turbodoładowaną GTI-R.
~paweud
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
wydaje mi się, że za 7-9 tys. bardzo warto się za tym obejrzeć, bo: jest autentycznie kulturalny i wygodny, nie pali za dużo, nie zanosi się na liczne i drogie naprawy, ma łańcuch a nie pasek rozrządu - nie trzeba go wymieniać zaraz po zakupie.
~Daro
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Jedyna wada jest karoseria z tylu blotniki lapie korozja. Ale jest bardzo ekonomiczny w miescie pali mi 6,7 do 6,0 a poza miastem w trasie 5,5 do nawet 4,8 jak sie spokojnie jedzie wiadome...
~Marios egho@interia.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Za takie pieniądze nie ma lepszego auta. Kupując Nissana oglądałem również Passata i Vectrę. Niestety w porównaniu z Nissanem niemieckie auta poniosły sromotną porażkę, to były poprostu zwłoki samochodów.
~rafikk, bez11@wp.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Przedtem mialem Poldka´94. W porowaniu z nim Sunny jest jakosciowo o pare lat swietlnych do przodu. Cena samochody jak i czesci (nie orginalnych) na przyzwoitym poziomie.
~Paweł
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
sunny można kupić za 2tyś zł, a za 2,5tyś to już taki wychuchany jak mój:) chyba po zakupie nowego auta go nie sprzedam i będzie jako awaryjny
~Kiso, kbiesiekierski@poczta.onet.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Zapłaciłem za niego kiedyś 14 tys. i to było raczej dużo, ale słyszałem, że teraz można go kupić za 7 tys. i to jest stosunek atrakcyjny ;)

Usterki Nissan Sunny B13

Liczba wpisów: 8

Nissan Sunny B13 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~wasia
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Za te pieniądze dostałbym golfa II albo dobitego peugeota 306. Może nie jest piękny ale jako wozidło sprawdza się idealnie.
Nissan Sunny B13 Sedan