Lista ocen Nissan Sunny B13 Sedan 1.4 16V 75KM 55kW 1990-1995 (35) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 36 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~JARO
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Jeśli chodzi o skrzynię biegów to można by rzec że jest bezawaryjna i niema rzadnych problemów. Jednak trzeba zauważyć , że są pewne probley czasami z biegiem ręcznym co wynika z konstrukcji sunny poprostu " ten typ tak ma " i do końca produkcji nie poprawiono tego . Przy włączeniu czasami trzeba to zrobić dwukrotnie gdyż czasami pojawia sie opór na skrzyni niewiadomo w zasadzie z czego to wynika naszczęści zdarza się to rzadko.
~adi_w286
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Tu zaszaleję i skrzynię mojego "słoneczka" porównam nawet do Audi A6 c5, którym też dość często jeżdżę. Precyzyjna, bez haczenia, dobrze zsynchronizowana. Najbardziej zaskakujący element tego auta (pozytywnie oczywiście). Można jednym palecem biegi zmieniać.
~sunny_obywatel_swiata
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Skrzynia swietna, nadaje sie do spokojnej i do bardzo agresywnej jazdy. Przelozenia dosc dobrze zestrojone. Czasami problem z wrzuceniem trojki przy redukcji z czworki, oraz wrzucenie wstecznego biegu. Poza tym super!
~rafikk, bez11@wp.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Jak jest mrozno IIka wchodzi kiepsko, ale juz po chwili jest spoko, potem po rozgrzniu znowu wchodzi kiepsko (trujka i wstek tez nie najlepiej), najprawdopodobniej synchronizatory padaja- trzeba szybko zmieniac biegi i jest spoko.
~espe
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Ani dobra, ani zła. Jedynka ciężko wchodziła. I wsteczny też lubił nie do końca załapać, wtedy samochód zamiast jechać - rzęził. Do normalnej jazdy skrzynia wystarcza całkowicie.
~EROR
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
W porównaniu z Corollą z 97r ta w Nissanie jest o niebo lepsza. Tak szybko jeszcze nigdy nie zapinałem biegów.
~Kiso, kbiesiekierski@poczta.onet.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Cicha, precyzyjna, ale stosunkowo często pada V bieg. Też to już przeżyłem, koszt używanej z wymianą ok. 600 zł
~drewtunia@o2.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Jedynie wsteczny lubi nie wchodzić. Co do reszty - nie mam zastrzeżeń. A, w czasie jazdy gorzej wchodzi jedynka.
~wasia
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Chodzi ładnie ale na zimnym silniku czasem wsteczny nie wchodzi i czasem są jakieś zgrzyty przy wrzucaniu 2.

Usterki Nissan Sunny B13

Liczba wpisów: 8

Nissan Sunny B13 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~michas364@wp.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
nigdy nie miałem problemów ale słyszałem że są problemy z piątym biegiem.Mnie to narazie nie dotyczy.
Nissan Sunny B13 Sedan