Lista ocen Nissan Sunny B13 Sedan 1.4 16V 75KM 55kW 1990-1995 (34) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 37 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~espe
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Ekonomia posiadania tego auta była fantastyczna! Pewnie tylko dlatego byłem w stanie je utrzymać będąc jeszcze studentem. Auto działało wyśmienicie na instalacji gazowej pierwszej generacji (po 40 tys. km wytrzepałem filterek gazu, nic więcej przy instalacji LPG nie robiłem), koszt przejechania jednego kilometra w latach 2003-2004 wychodził poniżej 20 gr. Z poważnych napraw: wymieniłem półoś (źle zamontowana przez mechanika podczas wymiany...
~drewtunia@o2.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
paliwo (trasa mieszana) 7.5 - 7.8 - czyli wynik myślę świetny. Sprawdzałam ok. pół roku temu. Teraz specjalnie nie kontroluję, ale nie odczówam różnicy więc myślę, że na tym samym poziomie. Przeglądów nie lubię - zawsze wydają mi się za drogie w stosunku do tego co na nim robią - czyli niczego prócz zmiany oleju i filtrów. Serwisów firmowych nie lubię bo dla nich autko w 12 letnie nie jest warte zainteresowania - właściciel jakby miał kasę...
~JARO
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
no jeśli chodzi o zużycie paliwa to sunny niema żadnych rewelacji ale czego można spodziewać po aucie "niemal że usportowionym" po przejechaniu około 150000 polecam udać sie na regulację silnika co znacznie poprawia oszczędność utraconą wraz z eksploatacją. Średnio auto pali około 8 w mieście i 6 na trasie ot bez rewelacji...
~adi_w286
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Jak na 1,4 to trochę dużo. Miasto 9-10 potrafi, cykl mieszany 8,5 a w trasie poniżej 7 nie udało mi się zejść, choć tragedii nie ma. Mieści się w średniej "swojej klasy". Ceny oryginalnych części potrafią zszokować, ale masa zamienników lub części używanych. Kto dobrze szuka to i znajdzie.
~sunny_obywatel_swiata
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Zuzycie paliwa no to jest wyzsze z racji gaznika zapewne ale nie jest to smok:) Ceny niektorych czesci sa drozsze, bo to japonczyk...ale ja procz materialow eksploatacyjnych i amortyzatorow nic nie wymianialem-nie psuje sie.
~daniello
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
se róznie pali gazu cza przyznac od 7,3 na trasie do 12l w zime w miescie 12-7,3=4,7!! jest rozbieznosc ale jak sie ma dobrze gaz wyregulowany nei ma problemu w miescie przy zwyklej jezdzie 8-8,5 bez oszczędzania
~rafikk, bez11@wp.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Miasto - 10, zima 11. Na trasie potrafi zejsc ponizej 9 - dynamiczna jazda na LPG. Przeglady robie sobie sam, wiec kosztuja mnie tylko troche narwow jak sie srubki ukrecaja. Naprawy polecam w bylym woj. siedleckim, tanio bardzo.
~znamier@logon.z.pl
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Z ciezka noga: miasto: 12l/100 trasa: 10l/100 (ale mozna grzac 180), Jadac oszczednosciowo wielokrotnie udalo mi sie w miescie: 8 l/100 a poza miastem rewelacja: 5.6 - 6.5 /100 zaleznie od uksztaltowania terenu
~Mariusz
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Części do japońców są droższe od części do innych samochodów ale za to trzeba je kupować znacznie rzadziej. Na poprzedni samochód (peugeot) co miesiąc wydawałem kasę bo coś trzeba było naprawić.
~paweud
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
jak na silnik z 75 końmi mocy, spalanie benzyny na poziomie 6,5 l, gazu około 8, zimą do 10 - myślę, że nie jest źle. Szczególnie jeszcze, jeżeli się weźmie pod uwagę znaczący rozmiar autka.
Nissan Sunny B13 Sedan