Lista ocen Nissan Sunny B13 Sedan (67) - Ergonomia

Na liście zabraknie 155 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~JARO
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
O ile w poprzednich punktach pisalem o samych zaletach tutaj jednak musze wyraźnie skrytykować projektantów nissana . Auto ma źle rozwiązaną deske rozdzielczą gdyż "wywalona" niewiadomo po co szuflada pasażera mocno ogranicza ruchy a co z tym się wiąże zmniejsza wyraźnie miejsce w aucie. już w Almerze z 1996r znacznie poprawiono ergonomię. jeśli chodzi o podróżowanie w pięć osób to jest to raczej trudne bardzo męczące , jest to auto dla 4...
~Uzytkownik nissan sunny 1.6 automat
Sedan 1.6 i 16V 90KM 66kW
za duzo gałkologi tu nie ma, wszystko tam gdzie powinno byc - poprostu sie przyzwyczailem i bez problemu do wszystkiego jest wystarczajaco dobry dostep nawet w nocy (no moze sie przyczepic mozna do przelacznika ustawiania leflektorow, mogly byc troszke bardziej polozony gdzies z przodu, albo gdzies na konsoli przedniej, zawieszenia ma samochod dosc miekkie i jak sie go obciazytrzeba zmieniac raz po raz, schowkow za wiele nie ma - ale kto...
~stainless
Sedan 1.6 16V 90KM 66kW
Do ergonomii mam największe zastrzeżenia. Np. na panelu z licznikami nie ma kontrolki sygnalizującej zapalone światła mijania. W ogóle nie ma takiej kontrolki. Kontrolkę niskiego poziomu paliwa oraz świateł przeciwmgielnych i podgrzewania tylnej szyby umieszczono poniżej zasięgu wzroku. Do tego zrobione są tak, że w dzień nie widać czy się świecą czy nie. Sczególnie dokuczliwe jest to w przypadku kontrolki niskiego poziomu paliwa.
~jur84@o2.pl
Sedan 1.4 i 16V 75KM 55kW
Wszystko jest na swoim miejscu, bardzo czytelne i proste w obsłudze. Materiały wnętrza w porównaniu z innymi autami są o klasę lepsze - plastiki są ładne i trwałe, a dużo powierzchni jest obszytych materiałem przez co wnętrze jest bardzo przytulne:) Fotele są wygodne, mają bardzo dobre trzymanie boczne, a ten od kierowcy regulację wysokości siedziska z przodu i z tyłu.
~sebastian_poczta@interia.pl
Sedan 2.0 D 75KM 55kW
Wszyskto na swoim miejscu i pod ręką, przełącznik kierunkowskazów razem z włącznikiem świateł, deska rozdzielcza ładnie wyprofilowana, mankamentem jest mała liczba schowków ale dzięki temu nie robi się w samochodzie graciarnia, fotele mogłyby być twardsze i trochę lepiej wyprofilowane, ciekawie rozwiązane składanie foteli
~pawel s. - wroc.
Sedan 2.0 D 75KM 55kW
japońskie wykonanie i projekt, na dziś troche spartańskie, jednak wszystko pode ręką i oczywiste. nie trzeba instrukcji obslugi zeby od razu wiedziec gdzie co jest. Fotele dobrze regulowane, kierowcy w wielu plaszczyznach, mozna regulować nachylenie siedziska ( super )
~Stanisław, lat 56 Biała Podlaska
Sedan 1.4 i 16V 75KM 55kW
Mój 10 -latek z przebiegiem 66 tys. km, kupiony w Niemczech we wrześniu 2004 r. od 71 - letniej kobiety, która chyba przesadzała z przeglądami ( na podstawie książki wozu widać, że robiła przeglądy co 7 tys. km - taki był roczny przebieg) - auto spisuje się doskonale.
~espe
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
Nie wiem co napisać. Auto było funkcjonalne, bo jeździło do przodu, do tyłu, a także skręcało gdy była taka potrzeba... Tyle o funkcjonalności. Miałem wersję LX, więc zero wyposażenia dodatkowego, a to niestety czyniło pokonywane trasy mniej przyjemnymi.
~ramol1977
Sedan 1.4 i 16V 75KM 55kW
jak dla mnie wszystko jest czytelne i na swoim miejscu. nie lubię "fajerwerków" we wnętrzu i dlatego to auto podoba mi się. jest tylko jedna rzecz która bardziej mnie śmieszy niż przeszkadza:fabryczny elektryczny szyberdach i szyby na korbkę

Usterki Nissan Sunny B13

Liczba wpisów: 8

Nissan Sunny B13 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~adi_w286
Sedan 1.4 16V 75KM 55kW
W porównaniu, z innymi autami tej, a nawet wyższej klasy (klasy kompakt i średniej), na dość wysokim poziomie. "Gołej blachy" w środku nie uświadczysz, a i za bardzo plastikowy też nie jest.
Nissan Sunny B13 Sedan