Lista ocen Nissan Sunny B13 Kombi (16) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Bogdan
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
Zużycie paliwa według mnie jest na przyzwoitym poziomie. Jeżeli chcemy oszczędnie eksploatować auto nie ma przeszkód, samochód jakby był do tego stworzony. Na trasie największa oszczędność jest pomiędzy 80-90 km/h. Jeżeli chcemy dynamicznie się poruszać, to nie będziemy mieli sportowych osiągów ani oszczędnego silnika. Chociaż na ten moment mam inne auto - dlatego też porównuję do obecnej (mazdy 626). Nissan jest lekki i nie ma problemów z...
~zima
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
Nie pali dużo. Nogi lekkiej nie mam. Na wąskich ulicach łodzi wciska się jak tylko może. Krótka jedynka. Fajnie chodzi na 3. I 5 fajowo. Lubi trasy. Na autostradzie średnio 16 letnie autko jechało 150-180km/h. Na prostej jedzie 170km/h. 180km/h musi być z górki;) Spaliło mi około 6,5l/100km. Niejedne sooper autka zostawały w tyle. Warunek dobre chłodzenie silnika. Ja u siebie musiałem wymienić chłodnice bo mechanicy nie byli delikatni i mi ją...
~PEAR SUNNY 2.0 DLX (Kombi)
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
daje 5 za zużycie paliwa, jak sie nauczy człowiek jeździć tym autem to bedzie 5.2 na trasie z 5 osób na pokładzie i bagarzami, miasto latem jakies 6 w porówach 7 ale żadko, zima to juz co innego,ostatnio z brudnym filtrem powietrza osoągnąłem 10 na mieście na krotkich odcinkach , za częsci daje 2, kosmos kosmos i jeszcze raz kosmos, hamulce, zawiecha to juz na gruby portfel ale i żywotność jest rodem z kosmicznej technologii
~Leszek
Kombi 1.6 i 16V 90KM 66kW
Mam instalację LPG sekwencyjną BRC. Poprzednią II generacji musieli wymontować bo działy się cuda - nieporozumienie. Wszystkie tankowania zapisuję. Trasy zawsze to ok. 40%miato+60%trasa (ale co to za trasa na Śląsku). Spalanie: 7,3÷10,2 l/100km - bardzo dużo zależy od stacji. Średnia z 20 tankowań (prz instalacji sekwencyjnej)to 8,8 l/100 km. Na instalacji II generacji spalał nawet do 13 l/100 km.
~Przem127
Kombi 1.6 16V 90KM 66kW
Nie ma większych problemów bo auto jźdi na gaz. Po mieści trzeba jednak liczyc się ze zużyciem w granicach 10 litrów. Na stacji to ni boli, bo gaz po 1,75, jednak jak na 1600 z 16 zaworami to spory wynik. Problem też jest w trasie. Spalanie w granicach 8,5-9 litrów powoduje, że często trzeba zatrzymywać się, żeby uzupełnić zapas paliwa.
~astor z
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
auto 16to letnie spala <6 litro w trasie. Czesni nie sa drogie, ale trzeba trche za nimi poszperac. Auto wlasnie sprzedalem i przeliczylem ze koszta auta z naprawami w rozlozeniu na miesiace wyniosl mnie 250zl/mc
~krzysiu C
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
spalanie super ekonomiczne auto ale diesle takie sa ;), a jesli chodzi o czesci dobrej jakości to wcale nie sa droższe niz do niemców... tylko jest problem z takimi duperelami jak: zderzaki, lusterka, jakies elementy tapicerki itp
~rolvuskil@poczta.onet.pl
Kombi 1.4 16V 75KM 55kW
jeżdżę cały czas na gazie ;) Spalanie gazu po zamontowaniu nie przekraczało 7´5l/100km na trasie a miasto do 10l, ale tej zimy coś coś zwariował i po dzisiejszy dzień trasa to 10 a tankując 25 litrów gazu przejeżdżam do 150km :(
~czarny_tim
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
W trasie z pełnym bagażnikiem i 4 osobami, spalanie 4.9l. Rzekłoby się rewelacja. Części tanie. Ze spalaniem trochę gorzej sprawa wyglądała przy ,,kręceniu się wokół komina\'\' bo wtedy pojemność robiła swoje.
Dziennik kosztów dla Nissan Sunny B13 Kombi
8,3
~Stefan
Kombi 1.6 i 16V 90KM 66kW
Parametry silnika mam ustawione idealnie, dlatego też średnie zyżycie w cyklu miejskim (Warszawa) to 7 litrów przy w miare spokojnej jeździe. Na trasie pomiędzy 5 - 5,5 l przy szybkości do 120 km/h
Nissan Sunny B13 Kombi