Lista ocen Nissan Sunny B13 Kombi (13) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 12 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Grzesiek gzt@tlen.pl
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
Latem 2007 wyjeżdżałem z rodziną na Krym. W sumie zrobiłem ponad 4000 km. Jadąc tam miałem problemy z wyprzedzaniem i przyśpieszaniem pod górkę, ale to z mojej winy, bo trzeba było wymienić filtr paliwa. Jak zrobiłem 300 km po górkach wzdłuż wybrzeża Krymu (Feodosja-Jałta i z powrotem) okazało sie, że wracałem prawie bez oleju- wyciekł mi przez czujnik ciśnienia!!! Dojechałem do Feodosji- wymieniłem czujnik, filtr oleju, paliwa i końcówkę...
~Bogdan
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
Mieszkam w ółnocno-wschodniej części kraju, gdzie stan dróg jest najgorszy z całej Polski. Dlatego jeśli chodzi o zawieszenie to jest oczywiste, że trzeba naprawiać co rok najrzadziej co 2 lata. No i oczywiście zależy od szczęcia, jaką dziurę w drodzę się zaliczy :). Niemiej zawieszenie jest wystarczająco dobre, a cżęści porównywalne do golfa III. Reszta samochodu jest mało awaryjna.
~zima
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
Nigdy mnie nie zawiódł! Ostatnio siadł mi rozrusznik ale po 16 latach miał prawo. Szwagier rozwalił mi alternator. Mechanicy chłodnice! Gdybym tak miał z moim nowym nabytkiem to byłbym bardzo ucieszony:)
~Leszek
Kombi 1.6 i 16V 90KM 66kW
Nietety ostatnio siadł spryskiwacz tylnej szyby i nietety nie jest to bezpiecznik. Auto ma 12 lat a poza tym działa wszystko łącznie z sygnalizacją dźwiękową włączonych świateł.
~Stefan
Kombi 1.6 i 16V 90KM 66kW
Nawet jak trzeba wymienić jakiś drobiazg, wszstko odkręca się bez wysiłku, a śruby są bez znaku korozji. Zaznaczam, że samochód ma 9 lat i jest garażowany pod chmurką.
~czarny_tim
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
Nie psuło się praktycznie nic. Na koniec zaczął być problem z przednimi światłami, ale to już wina przeróbek poprzedniego właściciela.
~Mariusz
Kombi 2.0 D 75KM 55kW
mocowanie od koła zapasowego starsznie piszczy. trzeba jakos zakombinować zeby je wyciszyć. wszysto w kabinie trzeszczy.
~Przem127
Kombi 1.6 16V 90KM 66kW
Cóż. Wymieniłm jeden zawias, bo poprzedni właściciel zapomniał, że raz na kilk alat warto je przesmarować. Poza tym - NIC
~Krzyhoo77
Kombi 1.6 i 16V 90KM 66kW
Jest rewelacyjnie! Żaden plastik nie skrzypi, nic nie piszczy i nie stuka! Z niczym nie ma problemu!
Dziennik kosztów dla Nissan Sunny B13 Kombi
8,3
~rolvuskil@poczta.onet.pl
Kombi 1.4 16V 75KM 55kW
super! przez 1,5 roku jazdy i przejechaniu 40tys.km części które wymieniłem to koszt 400zł
Nissan Sunny B13 Kombi