Lista ocen Nissan Sunny B13 Hatchback 2.0 D 75KM 55kW 1990-1995 (15) - Silnik

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~adamoooo
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Silnik nissana zatka gębę niejednemu pseudo-znawcy silnikowemu :) Jest takich już naprawdę mało , wolnossący diesel z wtryskiem pośrednim na komorze wirowej Ricardo , dzisiejsze diesle mogą mu się jedynie pokłonić , wyremontowałem go kapitalnie i tak tez pracuje :) świetne rozwiązanie dwóch pasków i pompy vacum , zgapione z mercedesa 124. Oczywiście mówię o pompie bo merc ma łancuch , dzieki pompie vacum na alternatorze nie ma dodatkowego koła...
~lekkidalton
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Silnik jak działa jest fajny, niestety przez rok czasu zepsuł sie dwa razy. W tym aucie nieszczęścia chodzą parami, jak jedno padnie to ciągnie za sobą inne rzeczy - normalnie efekt domina. Nigdy nie katuje auta a ono i tak sie mści. Wstawiałem pompowtrysk, uszczelkę pod głowicą, padł rozrusznik, ufff miałem poprzednio Honde i następne chyba też kupie Honde
~Artur P.
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Autko mam od niedawna ale sporo z nim kłpotów. Prawdopodobnie poprzedni właściciel nie zadbał o niego zbytnio. czy oszczędne mam sporo wątpliwości sam do końca nie mogę go rozgyść, jest różnie. polecam cirepliwym majstyerkowiczom
~Biernaciak
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Silnik nie do zajechania:-) Trochę głośny i mułowaty ale można przyzwyczaić. Odkąd go kupiłem w silniku oprócz wymiany oleju i filtrów nie robiłem kompletnie nic. i mam nadzieję że tak zostanie
~tup
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
silnik 2.0 diesel spisuje sie rewalacyjnie mino przebiegu 320 tys nie bierze grama oleju zero problemow tylko plyny filtry i oleje i w droge
~piotr.gec@port.allianz.pl
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Przy rozpędzaniu się czć ,że nie ma turba ale jest ok. W górach czy latem czy też zimą prowadzi się na 5kę z plusem
~werner
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Trwaly,ekonomiczny i stosunkowo szybki tylko trche za glosny.
~Bodiniusz

Liczba wpisów: 8

Nissan Sunny B13 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~michał
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Jak na disla bez turbiny jest w miare elastyczny
Nissan Sunny B13 Hatchback