Lista ocen Nissan Qashqai I Crossover 1.6 115KM 85kW 2007-2011 (72) - Widoczność

Na liście zabraknie 35 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~djaworski@op.pl
Crossover 1.6 115KM 85kW
Przod srednio bo jest wysoki i trudno ocenic gdzie sie konczy. Boki dobrze. Tyl - tylko i wylacznie z czujnikami lub kamera. Szyba tylna jak w luku strzelniczym. Przetloczenia na masce dodaja uroku i sprawiaja wrazenie jazdy duzo wiekszym autem niz jest w rzeczywistosci. Boczne lusterka duze :). Wsteczne samosciemniajace sie :) z bajerandzkim podswietleniem dzwigni zmiany biegow. Do gory - perfekcja ze szklanym dachem. Dodano po 15000 km....
~bukosz
Crossover 1.6 115KM 85kW
Daję DOBRZE bo mając na uwadze doświadczenia też z nowego QASHQAIA II to I generacje to przepaść. Wszystko jest dobre solidne ale postęp jaki się dokonał w najnowszej generacji jest powalający. To już zupełnie inny samochód. I to SUV mogący dać radę w terenie a II to SUV miejski, którego w teren bym nie zabierał. Komfort w II jest o niebo lepszy niż w I.
~QQFan
Crossover 1.6 115KM 85kW
dobry widok prawie z kazdej strony, troszkę mala szybka z tyłu ale to nie problem bo mam kamere cofania. czasami duze lusterka przesłaniaja male samochody wiec trzeba uwazac. plus za samosciemniajace lusterko wsteczne, czujnik deszczu i dobre wycieraczki. skladane lusterka tez sie przydaja, szkoda tylko ze nie skladaja sie samoczynnie po wlaczeniu alarmu.
~Grzegorz
Crossover 1.6 115KM 85kW
przód i na boki ok tył załatwia kamera cofania ( świetna sprawa- polecam ). przy parkowaniu między innymi samochodami niespecjalne odniesienie odległości na boki, niestety suwy tak mają gdyż wiekszość innych samochodów jest niższa ( doskonała widoczność z suwa to mit chyba że podniesiemy fotel na maksa ale ja lubię siędzieć nisko )
~Kiedyś QQ Fan
Crossover 1.6 115KM 85kW
Mała szyba tylna. Ale to kompletnie nie przeszkadza - rekompensują to olbrzymie lusterka i czujnik cofania. Za to widok do przodu i na boki - jak z bocianiego gniazda - wysoko i daleko. Super. Minus za spryskiwacze szyb - w lecie produkują super mgiełkę ale w zimie sikają 10 cm nad dolną krawędź szyby - mimo to zostawiam ocenę 5.
~Filip_81
Crossover 1.6 115KM 85kW
Zasłużone 5*. Jak na samochód o nowoczesnym designie jest świetnie. Dodatkowo wysoka pozycja w porównaniu do reszty uczestników ruchu bardzo pomaga. Bardzo duże lusterka. Dodatkowo u mnie w wersji i-way (naprawdę polecam!) kamera cofania - wynalazek genialny - warty dodatkowych pieniędzy.
~Graegorz
Crossover 1.6 115KM 85kW
bardzo dobre duze lusterka (zadkosc w innych samochodach),do przodu i na boki bardzo dobrze, do tylu prawie nic nie widac (okienko jak w bunkrze )ale czujniki cofania i KAMERA rozwiazuja calkowicie problem ( polecam kamere cofania moja zona jest zachwycona i juz nie chce samochodu bez niej)
Crossover 1.6 115KM 85kW
niezła, choć trzeba mocno się wychylić żeby zobaczyć prawą stronę przy wyjeżdżaniu, zdecydowanie polecam czujniki parkowania, bez nich bieda, plus - duże lusterka zewnętrzne, minus - bardzo oddalają, kierowca bez doświadczenia łatwo zajedzie drogę,koniecznie patrzeć w lusterko wewnętrzne
~Jacek1952
Crossover 1.6 115KM 85kW
Do każdego pojazdu trzeba się przyzwyczaić.Przód dobrze. Do tyłu kamera to jest to.I ta wysokość siedzenia i patrzenia . Czuję się bezpieczny.szklany dach daje poczucie przestrzeni, ale przy zasłoniętej rolecie jest cieplej we wnętrzu / a może to tylko sugestia/
~andre_wawka@o2.pl
Crossover 1.6 115KM 85kW
Do tyłu średnia choć nie narzekałbym.Kwestja wyciągniętych zagłóków z tyłu. Ja jezdzę z drugą osobą wieć zagłoki mam pochowane i jest ok. Widocznośc do przodu i na boki idelana zwłąszcza że pozycja za kierownicą jest wysoka.
Nissan Qashqai I Crossover