Lista ocen Nissan Qashqai I Crossover 1.6 115KM 85kW 2007-2011 (68) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 39 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~djaworski@op.pl
Crossover 1.6 115KM 85kW
W trybie auto zalacza sie stale klimatyzacja, nawet zima mimo niezaparowanych szyb. Zbyt silny strumien goracego powietrza na nogi w trybie auto. Potrafia parowac szyby boczne tylne z kompletem pasazerow. Klimatyzacja jeszcze nie sprawdzona. Trzeba poczekac do lata. Zaleta jest, ze przy zimnym silniku dmuchawa nie wlacza sie na maxa w celu ogrzania wnetrza. Czeka iles tam czasu. A powinna czakac do osiagniecia jakiejs tam temperatury silnika....
~Kiedyś QQ Fan
Crossover 1.6 115KM 85kW
Wentylacja niskociśnieniowa - niestety nie wiem czy to dobrze czy źle. Ja oceniam,że ogrzewanie jest słabe - rozgrzewanie szyb i wnętrza podczas mrozu na parkingu trwa 20 min. Czy wiecie że QQ nie ma nawiewu powietrza na tył - pasażerom z tyłu jest po prostu zimno. Przy panoramicznej szybie dachu - w zimie jeździsz cały cza ze szronem na niej.
~PJ
Crossover 1.6 115KM 85kW
Bardzo ergonomiczna i wydajna. W mojej opinii bije na głowę znaną mi z Mondeo. Ciekawe, że przy pewnych ustawieniach nawiewy potrafią świszczeć. Czyżby pominieto testowanie ich zachowania? Na szczęscie nie jest to istotny problem - jeśli się to zdarzy wystarczy delikatnie przesunąć nawiew.
~bukosz
Crossover 1.6 115KM 85kW
SŁABO - Latem klima chłodzi a zimą grzeje w porównaniu z QASHQAI II znacznie gorzej. Może to dlatego że samochód ma już swoje lata ale grzać powinien dobrze, tym czasem klimę mam ustawioną na 22 C i jest średnio. Jeżdząc QASHQAI II klimę miałem na 18 C i było ciepło.
~życzliwy przyszłym użytkownikom
Crossover 1.6 115KM 85kW
wentylacja i ogrzewanie dobre, ale w samochodzie za 75 tys. nie może być inaczej, trochę nieporozumienia może budzić fakt dwustrefowej automatycznej klimatyzacji nakierowanej na pasażera z przodu, a nie jakby logika wskazywała na tylną kanapę
~batic@gazeta.pl
Crossover 1.6 115KM 85kW
OK CHOCIAŻ STREFA OKNA PRZEDNIEGO OD STRONY KIEROWCY ODPAROWUJE DWA RAZY WOLNIEJ NIZ OD STRONY PASAZERA NIE WIEM O CO CHODZI CHYBA JAKAS WADA NAWIEWU FABRYCZNA,MAM NADZIEJE ZE PRZY PIERWSZYM PRZEGLĄDZIE POPRAWIĄ
~Grzegorz
Crossover 1.6 115KM 85kW
klima i wentylator chodzą cicho i wydajnie ( automat ) natomiast ogrzewanie zimą słabiuuuutkie i do tego górna część szyby przedniej jest zaparowana trzeba dawać nawiew na maxa (dla mnie porażka )
Crossover 1.6 115KM 85kW
kiepściutko, długo się nagrzewa,trudno odparować szyby, klimatyzacja dwustrefowa (L,P) bez sensu, tył marznie, kierowca się poci, brak prostego wyprowadzenia kanału z ogrzewaniem na nogi pasażerów z tyłu,
~tomek
Crossover 1.6 115KM 85kW
dwustrefowa klimatyzacja automatyczna, pracuje cicho i skutecznie. plus za opcje klimy - dodatkowy przycisk i powietrze rozprowadzane jest pod sufitem - nie paruje okno dachowe i nie przeźiębimy się

Usterki Nissan Qashqai I

Liczba wpisów: 31

Nissan Qashqai I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Kniprode
Crossover 1.6 115KM 85kW
Zimą długo się rozgrzewa - letnie powietrze dmucha na szybę dopiero po przejechaniu 3-4 km. Szyby simą mocno parują i zamarzają od środka - przydała by się ogrzewana przednia szyba.
Nissan Qashqai I Crossover