Lista ocen Nissan Qashqai I Crossover (181) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 101 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~abukq@op.pl
Crossover 1.5 dCi 106KM 78kW
Krótkie przełożenia - można zmieniać biegi nadgarstkiem - biegi same wchodzą. No i 6 bieg - na autostradzie rewelacja.
~jarek@data.pl
Crossover 2.0 140KM 103kW
Przepięknie pracuje 2.0 benzynka z automatem CVT. Zupełnie nie czuć kiedy zmienia biegi. Zdecydowanie polecam.
~Franek
Crossover 2.0 140KM 103kW
Skrzynia spoko ładnie działa 6 biegów jak na 2.0 dzięki tej skrzyni można spalić 8 l gazu
~Damian
Crossover 1.6 115KM 85kW
Sprzęgło wytrzymało 192 tys. km, ciągle coś w niej dzwoni, ale nie sprawia problemów. Warto wymieniać olej.
~Sławomir
Crossover 2.0 140KM 103kW
Dobrze ze stopniowana i cicha, co do biegów to trzeba umieć z nich korzystać, wchodzą dość miękko.
~Wobo
Crossover 2.0 140KM 103kW
Dość odporna ale precyzyjna, kwestia przyzwyczajenia ja z vw i audi przyzwyczaiłem się po miesiącu i jest ok
~tomasz_józefczak
Crossover 1.6 115KM 85kW
Skrzynia renaulta. Opór przy zmianie biegów. Do tego wyje. Ciężko wrzucić bieg wsteczny.
~Grzegorz
Crossover 1.6 115KM 85kW
biegi wchodzą dobrze, krótki skok lewarka, bardzo dobre zestopniowanie do jazdy miejskiej
~tomi
Crossover 2.0 141KM 104kW
Zdecydowanie zbyt krótkie przełożenia. Praktycznie co chwilę musze zmieniać bieg - bardzo męczące...

Usterki Nissan Qashqai I

Liczba wpisów: 31

Nissan Qashqai I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~AMP
Crossover 1.6 Start/Stop 117KM 86kW
Może być. Totalną porażką jest brak szóstego biegu, ale i niektóre auta za ponad 100 tys. zł tego nie mają!
Nissan Qashqai I Crossover