Lista ocen Nissan Qashqai I Crossover (178) - Całokształt

Na liście zabraknie 104 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~msulczynski@wp.pl
Crossover 1.6 115KM 85kW
Generalnie auto bardzo fajne i wszechstronne, duży plus za wygląd. Cena 72tys nie jest kosmiczna birąc pod uwage ceny crossoverów konkurencji, większośc tych modnych ostatnio aut jest droższa od Qashqaia, moze z wyjątkiem Suzuki SX4 ale to samochód troche innego typu i znacznie mniejszy.
~wlesie@buziaczek.pl
Crossover 2.0 140KM 103kW
Poprzednio kilka lat jeżdziłem Terrano II. Te auto to rewelacja dla osób potrzebujących pojazdu do jazdy na szosie jak i w terenie- dojazdy ze wsi po nienajleprzych drogach. Duży prześwit gwarantuje brak strachu przy wysokich krawężnikach naszych ulic.Po trzech miesiącach uważam że dokonałem dobrego wyboru.
~lechu
Crossover 1.6 115KM 85kW
Auto nie nadaje się do ciądłej jazdy po autostradzie z dużą szybkością.Zaliczyłem droge do Chorwacji 2400km.Można jechać spokojnie i ekonomicznie 130.Ponad to już męczący chałas od silnika.Szóstka by się przydała.Być może z silnikami mniej obrotowymi jest lepiej.Hałasy jezdne dobrze wytłumione.
~Tomaszewski
Crossover 2.0 dCi 150KM 110kW
Auto bardzo przyjemne. Z przodu sporo miejsca i bardzo dobra widoczność. Auto bardzo skrętne. Lusterka duże i baaardzo pomocne. Jedyny minus to malutki bagażnik. Silnik sprawuje się beż zarzutu (przy regularnych przeglądach, wymianach oleju, itp). Generalnie polecam.
~Maciej B.
Crossover 1.6 dCi DPF 130KM 96kW
klapa bagażnika otwiera się do wys. ok. 1,7 m, każde zapomnienie o tym dla osoby o wzroście powyżej 1,7 m to silne uderzenie w głowę o klapę - idiotyzm , to w moim VW Golf kombi klapa otwiera się do wys. ok. 1,9m; stosunek tego co otrzymujemy do ceny jest nieakceptowalny
~AMP
Crossover 1.6 Start/Stop 117KM 86kW
Auto niedrogie, nie rewelacyjne, ale warte swojej ceny. Jak ktoś nie ma sporotwych ambcji to super, chociaż na polskich dziurawych drogach i tak mijam większość pseudosportowych kompaktów, których keirowcy uważają by nie wjechać w dziurę. Dla QQ to nie straszne!
~Graegorz
Crossover 1.6 115KM 85kW
bardzo udany samochod dla kobiety do jazdy miejskiej i na krotsze trasy (dobrze wyglada,latwy w manewrowaniu , ergonomiczny) byloby doskonale gdyby nie beznadziejny wybor tapicerek wnetrza, deski rozdzielczej(wszystko czarne jak dla emerytow)no i kolory nadwozia tez nie powalaja
~stefan
Crossover 1.6 115KM 85kW
jak dla mnie zbyt nisko podnosi się klapa bagażnika,półka przeszkadza w użytkowaniu bagażnika,brak schowka na drobiazki(skrobaczka,zmiotka itp.)Zbyt nisko zamocowane wyłączniki otwarcia pokrywy silnika,wlewu paliwa - but zimowy haczy podczas operacji sprzęgłem.
~rkijania@interia.pl
Crossover 2.0 dCi 150KM 110kW
tyle sie wyczekalem .... ( 6 m-cy ) no i mam. po 4 tys km wydaje sie ze dokonalem b.dobrego wyboru. Polecam szczegolnie ze wzgledu na silnik 2.0 dci ( 150 km/h ) i sposob prowadzenia. Wady : malo schowkow, no i waskie siedzenia chociaz mysle ze tu zdaze sie przyzwyczaic.
~qimi
Crossover 1.6 115KM 85kW
Samochód całościowo wydaje się odczuwalnie lepszy i ciekawszy od konkurentów (jeździłem nowymi: Mercedes Klasy A, ToyotąaCorolla Verso, Citroen Xara Picasso). Atrakcyjna stylistyka, bardzo bogate wyposażenie i uniwarsalność - to chyba najważniejsze zalety tego samochodu.
Nissan Qashqai I Crossover