Lista ocen Nissan Primera I Hatchback 2.0 D 75KM 55kW 1991-1996 (12) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~nigdy nissana
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
zużycie paliwa było małe dopóki nie zorientowałem się że licznik kilometrów przekłamuje o +/- 6%, prędkość też pokazuje różnie. Jeśli ktoś ma małe zużycie paliwa to niech sprawdzi na nawigacji wskazania licznika. Ceny napraw cholernie drogie, zarówno robocizna i części. Co z tego że są tanie zamienniki jak ich jakość jest jak produktów z Biedronki. Nawet ceny na szrotach do Nissana są wyższe niż do innych japończyków.
~Marek.22@onet.pl
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Nie mozna oczekiwac od auta cudow.Jednastka silnikowa w aucie pochodzi z 80lat.Za to jest trwala i slynie z niezawodnosci.Srednie zuzucie ktore udalo mi sie uzyskaac w cyklu mieszanym to ok 6,5l trasa 6l.Auto dobrze znosi nie najlepszej jakosci paliwo.Mozna w okresie letnim uzywac bio disla.
~myszor75@op.pl
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Jak na tej wielkości auto to naprawdę jest rewelacyjnie. Na trasie na Słowacji kiedyś średnia wyszła mi poniżej 5l/100. Przy zwykłym cyklu takim jak jeżdzę czyli mniej więcej 50% miasto / 50% trasa to średnia wynosi ok 7l/100.
~marraf@poczta.fm
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
tyle co mogę powiedziec na trasie Osnabruck HAnnower zielona góra przy prędkościach 120-130 non stop i przy wyprzedzaniu do 150 spalił mi 6.7litra na 100km To chyba niezły wynik
~Tomek
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Mało Pali, troszkę po kupnie mnie kosztował ale każdy kto sprzedaje 18 letni samochód nie będzie go naprawiał przed sprzedażą.
~w-wa
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
Zużycie paliwa to druga mocna strona tego samochodu, w mieście zimą do 7l. Ceny części za to są wysokie myślałem że będą niższe
~renet@go2.pl
Byłem tym autem na wczasach w Chorwacji-spalanie 5,5 na setkę
~hecio
Hatchback 2.0 D 75KM 55kW
naprawde ekonomiczne a szczególnie gdy tato jecheł
~pan mechanik
jak na 14 lat to zajebiście 5l. na trasie 8,5 w mieście