Lista ocen Nissan Maxima IV (30) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 22 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~mieszko77
Sedan 2.0 QX 140KM 103kW
Drobiazgi wynikające z niedopracowania; 1. antena- musi paść (nowa w ASO około 1000pln!) pasek obsługujący pracę anteny jest z plastiku, który skruszy się od mrozu i starości, plus jest taki że można antenę schować i pasek wymontować radio odbiera i tak bardzo dobrze. 2. układ wspomagania - przewody, powszechny problem w Maximach, ceny w ASO kosmiczne, trzeba szukać specjalisty. 3. korodują tłoczki od tylnych hamulców
~Robson
Sedan 3.0 QX 193KM 142kW
W ciągu trzech lat i 50tys km nie zepsuło się absolutnie nic!!! Wystąpił ogólnie znany problem z brakiem masy rozwiązany samodzielnie w przeciągu kwadransa... Odkręciła się blaszana obudowa katalizatora... Porównując w Passacie B5 w ciągu 1,5 roku wymieniłem 2 razy kompletne zawieszenie, jakiś cholerny zaworek przy turbinie oraz przepływomierz... Ciągle się zapalała kontrolka poduszek powietrznych (przetarta tasiemka).
~Panstan
Sedan 3.0 QX 193KM 142kW
Z usterek: przepalające się żarówwki świateł mijania, kłopoty z sensorami O2 [nagminne, czujniki dość drogie) przychodzi taki czas,że trzeba to zignorować (check engine raz świeci a raz nie),nie zauważyłem wpływy na osiągi i spalanie.
~XI
Sedan 2.0 QX 140KM 103kW
witam, nagle pojawił mi się problem, alarm nie reaguje na pilota, nie otwiera drzwi, bagaznika itd.... myslalem,ze bateria padla,ale po wymienieniu nadal nic mial ktos podobny problem?
~katalonczyk
Sedan 3.0 QX 193KM 142kW
przez niecałe 2 lata zrobiłem ponad 60 tys, dosłownie nic sie nie działo, poprzednio w VW Passat 2000 rok ciagle cos(zawieszenie, czujniki itp)
~Kamil
Sedan 2.0 QX 140KM 103kW
"Przez 50 tys. km. które przejechałem tym autem nigdy nie była konieczna inna interwencja serwisu niż wymiana elementów eksplatacyjnych"
~motokarpa
Sedan 3.0 QX 193KM 142kW
Jedyne standardowe usterki: Alternator (pierścień się wytarł), rozrusznik i chyba tyle. A auto już 8 lat w rodzinie.
~Zbigniew
Sedan 3.0 QX 193KM 142kW
przez 4 lata oporcz wymiany plynow i klockow nic nie robilem, trudno uwierzyc, w poprzednim aucie co roku cos padalo.
~biu_kon_altex@pro.onet.pl
Sedan 3.0 QX 193KM 142kW
praktycznie dwie usterki przez 120 tys km (łożysko, obwód pouszki powietrznej boczjem poduszki fotela kierwocy

Usterki Nissan Maxima IV

Liczba wpisów: 6

Nissan Maxima IV – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Maximus
Sedan 3.0 QX 193KM 142kW
czasem spali się żarówka hmmm... ciężko sobie coś przypomnieć raczej nic w aucie się nie psuje.