Lista ocen Nissan Almera II Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW 2002-2006 (21) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~lacrimosus
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Auto pod kątem psucia się - rewelacyjne. Dwie poważne usterki - pompowtryski i sprzęgło i wszystko stało się pod domem!, tyle, że wtryski padały z czasem, co dawało się zauważyć na włączonej klimatyzacji. ogólnie trzasnąłem nim 33tys km w 8miesięcy z czego 5tys w ciągu dwóch tygodni w Europie i wróciliśmy na kołach. W remonty niestety trochę włożyłem, ale średnio ponad 4tys km miesięcznie robi swoje...
~Ori
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
może ocena na wyrost, a może i nie. 2 poważne usterki: a) po 60 tys. wysiadł modół elektorniczny z którym nie mogli sobie poradzić przez 2 tygodnie - auto w ogóle nie reagowało na próbę uruchomienia - "NIC" (i żeby nie było niczego...) b) 2 x wymieniana uszczelka w oleju przy skrzyni biegów - delikatnie, ale jednak ciągłe wycieki - i też nic nie mogę z tym zorbić.
~Sinnerslayer
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
No tutaj niestety mój egzemplarz wpływa bardzo niekorzystnie na całość opinii o tym modelu Nissana. A to za sprawą BARDZO zawodnego silnika montowanego od Renaulta. Pod maskę pracuje 1,5 dCi, który w niecały rok po zakupie odmówił posłuszeństwa. Auto od prawie 1,5 miesiąca jeździe od mechanika do mechanika i nikt jak do tej pory nie jest mi w stanie pomóc.
~moto maniak
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Była jedna poważna usterka,ale spowodowana moim niedopatrzeniem związanym ze stłuczką samochodu.Powinienem dokładnie spr. te elementy auta które były uszkodzone a wtedy by mnie nie zawiodło. A więc sobie stawiam ocene:b.źle,a Almerze - DOSKONALE,jednoczesnie przepraszm ją z tego miejsca za moje lenistwo.
~kamil
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Przy odpowiednim dbaniu o samochód i wymianach eksploatacyjnych na czas, auto odwzajemnia się bezawaryjnością. Nigdy odkąd jeżdze nie zepsuło się nic co uniemożliwiałoby jazdę, a naprawy zawieszenia nie są niczym dziwnym patrząc na drogi po których jeździmy/
~zalmen3
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Wszystko było super aż przestało. Dużych usterek w sumie nie było, ale jak już się jedna zdarzyła, to po niej poleciała cała seria. Dalej nie wiem jak i co, bo Auto sprzedałem.
~Puzini
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Turbina to chyba najpowazjniejsza z usterek. Nalezy tez dbać o to żeby rdza nie zjadła naszego samochodu(chociaż na to trzeba uważac w kazdym samochodzie)
~jaksuł
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
brak nic poważnego jak do teraz wymieniłme łozyska i teraz łączniki stabilizatorów i kocki z tarczami a tak bajka
~Orphan Black
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Z poważnych usterek to robiona była tylko regeneracja turbiny i wymiana końcówek wtryskow.
Dziennik kosztów dla Nissan Almera II Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
5,2
~Andrzej
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
na razie nic się nie dzieje, wycieraczki tylko jak dla mnie pracują trochę za wolno
Nissan Almera II Hatchback