Lista ocen Nissan Almera II Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW 2002-2006 (18) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Ori
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
a) wymiana lamp przednich - wada fabryczna "się stopiły mocowania halogenów... (sic!) - poza tym wcześniej pękło mocowanie (oczko) 1 lampy b) bagnet sam się pękł był (nie wiem w jaki sposób) c) no i zderzak przedni - w ASO powiedzieli, że ten TYP tak MA - zaczepy się zużyły i już od 2 lat (po 35 tys.) jeżdże z lekko przesuniętym do ziemi - ale się trzyma
~zalmen3
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Właściwie poza eksploatacją, to sam układ jezdny i silnik nie nastręczały problemów. Sporo bawienia się było za to z osprzętem kabiny (zacinały się pokrętła nawiewu, nie zwijały się pasy bezpieczeństwa, odtwarzacz CD często się buntował, przepalało się podświetlenie zegarów i żarówki świateł mijania). Ogólnie jednak było ok.
~kamil
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
W aucie czasem potrafią się zepsuć \" pierdoły \", rzeczy na które nigdy byśmy nie wpadli, np nieodbijający do końca hamulec czy też przepalona wiązka we włączniku szyby elektrycznej. Są to jednak rzeczy które każdy domorosły mechanik może bez większych problemów naprawić.
~Sinnerslayer
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Nie wiem, czy niecały rok użytkowania to wystarczający czas, aby wyrazić swoją opinię na ten temat. Poza poważną awarią silnika przez okres użytkowania nie przytrafiły mi się żadne inne awarie.
~Puzini
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Pompy, oleje, filtry mało tych usterek drobnych generalnie te co zawsze. Uwaga na tylne lampy, drogie i mała dostępność w wersjach po liftowych...
~lacrimosus
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
do drobiazgów wagi nie przywiązuje. czasem problemem były żarówki podświetlające deskę, oraz złącze elektryczne w reflektorze przednim.
~moto maniak
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Przejechałem dopiero 16 tys.km (na liczniku:21 tys.km) i to autem kupionym za granica po stłuczce. Drobnych usterek nie zanotowałem. Oby tak dalej.
~savor
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
odklejona tapicerka drzwi przednich i tylnych,zepsuty wyłącznik oświetlenia, skrzypi coś w przednim słupku i pod poduszką pasażera, parują przednie reflekory
~Orphan Black
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Z drobnych usterek to wymiana klocków hamulcowych, zacisków, tulej i przepalonych żarówek ;)
Dziennik kosztów dla Nissan Almera II Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
5,2
~Ksss
Hatchback 1.5 dCi 82KM 60kW
Nic się samo do tej pory nie psuje, ewentualne niedoróbki po nienajlepszych naprawach
Nissan Almera II Hatchback