Lista ocen Nissan Almera I Sedan 1.4 87KM 64kW 1995-2000 (70) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 75 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~micek
Sedan 1.4 87KM 64kW
Przecietne, niestety. Jestem dosc wrazliwy na tym punkcie, wiec moge byc niesprawiedliwy;) Silnik - powzej 3500 glosny. Powyzej 120km/h szum powietrza zaczyna byc odczuwalny, powyzej 140km/h - b. meczacy. Kola rowniez slychac, choc to mozna niwelowac dobrymi oponami. Coz, kompakt z lat 90 - nie mozna oczekiwac wrazen z Mercedesa klasy S.
~lafiryndus
Sedan 1.4 87KM 64kW
Nie jest tak głośno jak w dieslach (zwłaszcza tych wolnossących sprzed 20 paru laty) lecz łańcuch+lubiący wysokie obroty silnik robią swoje. Przydałoby się lepiej wyciszyć komorę silnika. Skrzypią plastiki w kokpicie!!! Hałasują zaciski hamulcowe na wybojach, lecz ogólnie jest w porządku.
~maciusb@go2.pl
Sedan 1.4 87KM 64kW
Auto generalnie ciche. Trochę brzęczy na obrotach powyżej 4000. Wspaniałe jest to, że mimo ogromnego przebiegu jaki miałem w poprzedniej Almerze - nic nie trzeszczy i nie stuka. Sztuka montażu elementów wnętrza oraz silnika powinna być wzorcem dla innych...
~Dominik S.
Sedan 1.4 87KM 64kW
Tutaj dość słabo, zastanawiam się nad dodatkowym wygłuszeniem (maty bitumiczne). Do 3 tys. obrotów jeszcze jak Cię mogę, powyżej robi się głośno. Optymalna prędkość podróżna to 100-110km/h. A po co jechać szybciej?
~m.surowiec@op.pl
Sedan 1.4 87KM 64kW
powyzej 120 km/h robi sie, w moim przekonaniu, ciut za glosno. moze to jednak wina koncowki tlumika, ktora zamontowal moj dziadek nim dal mi to auto;-) jezeli chodzi o glosnosc pracy silnika - bez zarzutow.
~Dawid WPU
Sedan 1.4 87KM 64kW
Auto jest nieźle wyciszone , w porównaniu z Peugeotem 106 którym wcześniej jeździłem jest o niebo lepiej, w Almerze nawet przy 150-160 km nie jest tak głośno jak we francuzie przy 110.
~OTTOR@INTERIA.PL
Sedan 1.4 87KM 64kW
DOŚĆ SŁYSZALNE ODGŁOSY TOCZENIA ALE TO PEWNIE GUMY DĘBICA FRIGO, NA DUNLOPACH ZNACZNIE CISZEJ, SILNIK CICHUTKI ZNACZNE CICHSZY NIŻ NOWA ALMERA ZE STUKONNYM SILNIKIEM
~jkamac
Sedan 1.4 87KM 64kW
Przy wyższych obrotach robi się głośno, silnik raczej słabo wyciszony. Komfort jazdy wysoko do 105 km/h 105 - 120 km/h dobry, powyżej już jest głośno.
~Ciaki
Sedan 1.4 87KM 64kW
Najsłabszy punkt samochodu, przy 100km/h w środku nie da się rozmawiać cicho, trzeba mówić głośno, niemalże krzyczeć.
~celof
Sedan 1.4 87KM 64kW
do 3,5 tyś w porzątku potem hałas, powyżej 5 te harmoniczne sie zgrywają i znowu jest troche ciszej paradoks.
Nissan Almera I Sedan