Lista ocen Nissan Almera I Sedan 1.4 87KM 64kW 1995-2000 (88) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 57 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~lafiryndus
Sedan 1.4 87KM 64kW
Denerwują słabe gumy (osłony+uszczelki drzwi); psujący mechanizm wycieraczek, słabe kostki reflektorów i przepalające się żaróweczki - podświetlenie zegarów. Rdzewieją progi i tylne nadkola....a przednie nie rdzewieją (ciekawe dlaczego)? W ogóle rdza pojawia się praktycznie wszędzie, lecz w większości przypadków nie zagraża ona bezpieczeństwu jazdy! Są auta, które rdzewieją bardziej! Przeciętne hamulce, niezbyt trwałe zaciski, i oryginalne...
~maciusb@go2.pl
Sedan 1.4 87KM 64kW
Pierwsza moja Almera dożyła w moich rękach 260tys, druga 220tys, teraz mam trzecią... Żarówki to jest to co trzeba kupować trzy razy do roku. Nic więcej. Problem pojawia się również sporadycznie z małym elementem plastykowym, który odpowiada za pracę wycieraczek, a zamontowany jest pod pasem podszybia... On się zwyczajnie wyrabia i odpada. Zdarza sie taka awaria oczywiście raz na 3-4 lata zwykle w największą ulewę...
~Dominik S.
Sedan 1.4 87KM 64kW
Przepaliła się rura wydechowa. Ze starości i od korozji. Po 10 latach :) Tłumik końcowy natomiast ma szansę przeżyć cały samochód- wykonany ze stali kwasoodpornej, nietknięty rdzą, od nowości nie wymieniany i nic się na to nie zanosi. Raz wymiana tylnych amortyzatorów po 70 tys. Tarcze i klocki chyba dwa razy. Żarówki niemal w ogóle się nie przepalają. Nowy akumulator po 8- latach.
~cieloo
Sedan 1.4 87KM 64kW
Z samochodem nic się nie dzieje. Jedyne co robię to przeglądy i uzupełnianie co raz droższego paliwa w baku. Stylistyka nadwozia jest troszeczkę staroświecka. Czasami przeszkadzają wnikającą do bagażnika zawiasy. Szkoda, że nowa almera nie prezentuje takiego poziomu wykonania, jak jej poprzedniczka.
~Ciaki
Sedan 1.4 87KM 64kW
Lubi się spalić żarówka podświetlenia zegarów czy panelu nawiewu. Czasami przepala się rezystor dmuchawy(działa wtedy tylko na najwyższych obrotach, koszt naprawy jak ktoś potrafi lutować 3zł za butelkę piwa wypitą podczas naprawy).
~psone11@o2.pl
Sedan 1.4 87KM 64kW
Wszystko było by wspaniale i byłoby ideałem tylko niestety karoseria, a szczegolnie końcówki progów (włąsciciele beda wiedziec o ktore DOKLADNIE miejsce chodzi) niestety gnije a reparaturki i inne takie dosc sporo kosztują:(
~rutino
Sedan 1.4 87KM 64kW
to auto ma 10lat, ja musiałem jedynie wymienić podświetlenie deski rozdzielczej, a mechanik nasmarował mechanizm wycieraczek. jak na rok jazdy to dla mnie rekord niezawodności. to auto chyba nie posiada łożysk, klocków, tłumików itd
~heniek 57
Sedan 1.4 87KM 64kW
Moje ...naste autko, które nigdy mnie nie zawiodło, a jeździliśmy z żoną po całej Europie bez asysty w różnych, często b.trudnych warunkach. Od grudnia 2005 testuję nową Almerę z silnikiem 1,8. Mam nadzieję, że też nas nie zawiedzie.
~jkamac
Sedan 1.4 87KM 64kW
Drobiazg pierwszy: lewe tylne drzwi, nie działają wraz z zamkiem centralnym. Drobiazg drugi: wysiadł alarm (centralny działa), namierzyłem skorodowany bezpiecznik, ale to nie rozwiązało problemu.
~slonik5
Sedan 1.4 87KM 64kW
mam almere jako drugi wlasciciel wymienilem tarcze ,klocki,pasek klinowy od wspomagania i zrobilem 25tys.km i narazie wszstko w porzadku[oprocz gazu ale to wina elektroniki gazu a nie auta]
Nissan Almera I Sedan