Lista ocen Nissan Almera Tino 2.2 dCi 112KM 82kW 2000-2006 (19) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~janusz
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Czytałem różne opinie na temat tego samochodu. Jedni są zachwyceni do bólu, inni tragizują ,że to badziewie, a ja stwierdzam,że to bardzo porządne auto i praktycznie bezawaryjne.warunek bezawaryjności to zakup auta bezwypadkowego, a nie taniego złomu składanego z kilku elementów.
~Mariusz S.
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Niektórzy użytkownicy narzekają na trójkę i wsteczny - ja chyba trafiłem na solidny egzemplarz bo z biegami nie mam żadnych problemów, wchodzą bardzo precyzyjnie i bez problemów.
~urzendnik1
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Skrzynia podobno delikatna, ale po przebiegu ponad 140 tys nic się nie dzieje złego. Czasem przy wyższych obrotach ciężko wskakuje trzeci bieg.
~Łukasz
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
brak zastrzeżeń, biegi wchodzą płynnie, choć w poprzednim aucie Renault Laguna biegi aż chciało się przełączać
~pit
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Trzeba sie przyzwyczaic, poniewaz lewarek nie jest precyzyjny, poza tym skrzynia z silnikiem 2.2 zgrana jest idealnie.
~Becia
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Biegi wchodzą, nie mam kłopotów ze zmianą. Nie wiem co można jeszcze napisać o skrzyni biegów
~partyjka
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Z deka nieprecyzyjna - czasami żeby wskoczył wsteczny trzeba trochę ruszyć na jedynce.
~urzendnik
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
no minus tego auta, 3 bieg i wsteczny źle wchodzą, może kwestia modelu.
~roman_such@op.pl
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Trochę ciężko wchodzą biegi ale po pewnym czasie można się przyzwyczaić.
~Maciek
Tino 2.2 dCi 112KM 82kW
Nic dodać nic ując wszystko wchodzi idealnie.